Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Amerikai kitüntetést kapott a Háttér Társaság a Melegekért

Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet az emberi jogok érvényesüléséért és a diszkrimináció ellen folytatott tevékenységéért Aktív állampolgárságért oklevéllel tüntette ki a Háttér Társaság a Melegekért civil szervezetet hétfőn Budapesten.

A diplomata az eseményen elmondta, Barack Obama amerikai elnök júniust a meleg büszkeség hónapjának nyilvánította, hogy felhívják a figyelmet az LMBT- (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) közösség helyzetére. Ennek jegyében adta át a nagykövet az oklevelet egy olyan szervezetnek, amely - mint fogalmazott - sokat tesz ezért a közösségért. Kifejtette: a Háttér Társaság a Melegekért az egyik legrégebbi szervezete a magyar LMBT-közösségnek, igyekszik más egyesületeket is támogatni, valamint segíti a vidéki szervezetek alakulását és fejlődését.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis az aktív állampolgársággal kapcsolatban felidézte, az ókori Görögországban az állampolgárságot szerzőknek arra kellett esküt tenniük, hogy halálukkor nem gyengébb, hanem erősebb országot hagynak hátra. Az aktív állampolgár szerepet vállal közössége életében, szerves részévé válik annak - hangsúlyozta.

A Háttér Társaság a Melegekért szervezet telefonos lelkisegély-szolgálatot működtet, jogi segítséget nyújt a magyarországi LMBT-közösségnek, HIV/AIDS-tanácsadóvonalat tart fenn, valamint tanulmányokat és kutatást végez például a transzneműek egészsége témában. A szervezet kiáll az LMBT-jogokért helyi és országos szinten is, valamint részt vesz a magyar kormány és a civil társadalom konzultációiban.

A budapesti amerikai nagykövetség az idén indította el az aktív állampolgárokat elismerő kezdeményezését, amelynek keretében Eleni Tsakopoulos Kounalakis olyan embereket és szervezeteket tüntet ki az országban, akik vagy amelyek közösségük jobbá tételéért dolgoznak.

fotók: hatter.hu

forrás: MTI

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.