Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A Budapest Pride támogatja a EuroGamest

Ma kezdődik a EuroGames 2012 Budapest, amely egy négynapos sport- és kulturális esemény az LMBTQ-közösség és támogatóik számára. A Budapest Pride szervezőiként támogatásunkról biztosítjuk a rendezvényt, és határozottan elítéljük a szervezőket ért szélsőséges támadásokat.

A EuroGames 2012 Budapest során a kulturális programok mellett 18 sportágban versenyezhetnek az érdeklődők. A rendezvény mindenki számára nyitott, így hidat képez a többségi társadalom és a leszbikus, meleg-, biszexuális, transznemű és queer- (LMBTQ-) közösség tagjai között, amellyel e kisebbség társadalmi elfogadottságot igyekszik elősegíteni.

A Budapest Pride szervezőiként elítéljük azokat a szélsőséges megnyilvánulásokat, amelyek az utóbbi napokban a rendezvény résztvevőit és szervezőit zaklatták és a EuroGames megzavarására buzdítottak. Személyes megjelenésünkkel is támogatjuk az eseményt; részt veszünk a civil falun, a június 27-én 17:00 órakor kezdődő kerekasztal-beszélgetésen, illetve a záróeseményen beszédet mondanak a Budapest Pride képviselői.

A EuroGames rendezvényt követő héten, július 1 és 8. között tartjuk a 17. Budapest Pride Film- és Kulturális Fesztivált. A Budapest Pride Felvonulás előtti pikniken szervezett civil falun, amit július 7-én 13:30-tól tartunk a Városligetben, találkozhattok a EuroGames szervezőivel is.

Kellemes sportolást kívánunk és szeretettel várunk mindenkit a Budapest Pride fesztiválra is!

A rendezvénysorozatról bővebb információt a EuroGames 2012 Budapest hivatalos honlapján találhatnak.

 

A Budapest Pride szervezői

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.