Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

16 nagykövetség támogatja a EuroGamest és a Budapest Pride-ot

Közös nyilatkozatban biztosította támogatásáról a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket az EuroGames és a Budapest Pride melegfesztivál alkalmából 16 budapesti nagykövetség - ír róla az Index. A EuroGames tegnap vette kezdetét és ma lesz a hivatalos megnyitója. Az egyhetes fesztivál vasárnap este kezdődik.

Az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Finnország, Hollandia, Írország, Kanada, Németország, Norvégia, Portugália, Svájc és Svédország magyarországi nagykövetségeinek közös közleménye szerint a két budapesti rendezvény alkalmából támogatásukról és szolidaritásunkról biztosítják a magyarországi LMBT közösségeket -áll az Index cikkében.

Mint fogalmaztak, támogatják ezen emberek jogait, hogy nagyszabású rendezvényeket szervezzenek, békésen és törvényes keretek között fejezhessék ki magukat. "Az emberi jogok – ezen belül az igazságosság, az egyenlőség, a kirekesztés elutasítása és a véleménynyilvánítás szabadsága – tiszteletben tartása és a törvényesség a demokratikus államok alapkövei. Ezzel összhangban a nemzetközi emberi jogi törvény is azon a feltevésen alapul, hogy minden embert egyenlő jogok és szabadságok illetnek meg, amint azt az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata is kimondja" – áll az Index álta is idézett nyilatkozatban.

Továbbá üdvözölendőnek tartják a nagykövetségek a magyar kormány elkötelezettségét, hogy támogatja ezen jogokat és, hogy 2011 júniusában támogatta az Egyesült Nemzetek Emberi Jogi Tanácsának Szexuális Orientáció és Nemi Identitás Határozatát.

"Minket várakozással töltenek el ezen rendezvények, az irántuk tanúsított tisztelet, amelyet a magyar emberektől kapnak, valamint a magyar hatóságok elhívatottsága amellyel megakadályozzák, hogy szélsőséges nézeteket vallók megzavarják ezeket az örömtelinek hivatott eseményeket" – zárul a nyilatkozat.

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.