where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Előbújt a CNN sztárriportere

A széles nyilvánosság előtt is felvállalta homoszexualitását , az amerikai CNN televíziós csatorna népszerű riportere, aki helyi idő szerint hétfőn megjelent közleményében úgy fogalmazott, hogy bár a magánélet védelme fontos az újságírók számára, nem akarja azt a hamis benyomást kelteni, mintha rejtegetne valamit, továbbá szeretne nyíltan fellépni a melegeket sújtó zaklatások ellen.

"Az igazság az, hogy meleg vagyok, mindig is az voltam és az is maradok: nem is lehetnék ennél boldogabb, kiegyensúlyozottabb és büszkébb" - mondta el a CNN csatorna Anderson Cooper 360 című hírműsorának 45 esztendős házigazdája a The Daily Beast című amerikai hírportálnak.

Az Andrew Sullivan brit író és politikai kommentátor blogján megjelent közleményében Cooper azt írta, azért nem beszélt homoszexualitásáról a több évvel ezelőtt megjelent memoárjában, mert az elsősorban a háború témájára összepontosított, ám azóta rájött, hogy nem akarja "azt a hamis benyomást kelteni, mintha megpróbálna elrejteni valamit". "Még ma is túlságosan sok zaklatás éri a fiatalokat, ahogy a többi korosztály tagjainak is szembe kell nézniük az ellenük irányuló diszkriminációval és erőszakkal szexuális hovatartozásuk miatt. Ezért úgy hiszem, igenis jelentősége van annak, ha tisztázom, hogy én melyik oldalon állok" - mutatott rá a riporter.

Cooper, akinek szexuális orientációja régóta nyílt titok volt médiaberkekben, azt írta levelében, mindig is úgy vélte, hogy a riporterek politikai és vallási nézetei, illetve szerelmi élete, nem tartoznak a nyilvánosan megvitatandó témák közé. A sztárriporter gyakran utazik háborús övezetekbe és olyan országokba, ahol tiltják a homoszexualitást, vagy legalábbis mélyen elítélik. "Életem ezen részével kapcsolatban mindig is nyitott és őszinte voltam a barátaim, a családom és a kollégáim előtt" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ezek után is reménykedik némi "privát szféra" megőrzésében, de úgy véli, hogy ennek a dolognak a "felvállalása jóval fontosabb, mint riporterként a magánéletének a védelme".

forrás: MTI

2018. 10. 20. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.