Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Előbújt a CNN sztárriportere

A széles nyilvánosság előtt is felvállalta homoszexualitását , az amerikai CNN televíziós csatorna népszerű riportere, aki helyi idő szerint hétfőn megjelent közleményében úgy fogalmazott, hogy bár a magánélet védelme fontos az újságírók számára, nem akarja azt a hamis benyomást kelteni, mintha rejtegetne valamit, továbbá szeretne nyíltan fellépni a melegeket sújtó zaklatások ellen.

"Az igazság az, hogy meleg vagyok, mindig is az voltam és az is maradok: nem is lehetnék ennél boldogabb, kiegyensúlyozottabb és büszkébb" - mondta el a CNN csatorna Anderson Cooper 360 című hírműsorának 45 esztendős házigazdája a The Daily Beast című amerikai hírportálnak.

Az Andrew Sullivan brit író és politikai kommentátor blogján megjelent közleményében Cooper azt írta, azért nem beszélt homoszexualitásáról a több évvel ezelőtt megjelent memoárjában, mert az elsősorban a háború témájára összepontosított, ám azóta rájött, hogy nem akarja "azt a hamis benyomást kelteni, mintha megpróbálna elrejteni valamit". "Még ma is túlságosan sok zaklatás éri a fiatalokat, ahogy a többi korosztály tagjainak is szembe kell nézniük az ellenük irányuló diszkriminációval és erőszakkal szexuális hovatartozásuk miatt. Ezért úgy hiszem, igenis jelentősége van annak, ha tisztázom, hogy én melyik oldalon állok" - mutatott rá a riporter.

Cooper, akinek szexuális orientációja régóta nyílt titok volt médiaberkekben, azt írta levelében, mindig is úgy vélte, hogy a riporterek politikai és vallási nézetei, illetve szerelmi élete, nem tartoznak a nyilvánosan megvitatandó témák közé. A sztárriporter gyakran utazik háborús övezetekbe és olyan országokba, ahol tiltják a homoszexualitást, vagy legalábbis mélyen elítélik. "Életem ezen részével kapcsolatban mindig is nyitott és őszinte voltam a barátaim, a családom és a kollégáim előtt" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ezek után is reménykedik némi "privát szféra" megőrzésében, de úgy véli, hogy ennek a dolognak a "felvállalása jóval fontosabb, mint riporterként a magánéletének a védelme".

forrás: MTI

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.