Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Az Ombudsman ajanlása ellenére sem hajlandó az Országos Mentőszolgálat a szombati Budapest Pride Felvonulást ingyen biztosítani

A Szivárvány Misszió Alapítvány megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Országos Mentőszolgálat csak külön díj ellenében, szerződés alapján hajlandó biztosítani a szombati Budapes Pride Felvonulást.

Az OMSZ vonakodása érthetetlen az állampolgári jogok biztosa által csupán három hete, 2012. június 11-én kiadott jelentés fényében. Szabó Máté ebben megállapította, hogy a gyülekezési jog zavartalan gyakorlásának garantálása állami feladat, ezért felhívta az Országos Mentőszolgálatot, hogy a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, jelentős számú résztvevőt és ellentüntetőt mozgósító rendezvényeken térítésmentesen biztosítsa a mentést.

Értetlenül állunk az OMSZ válasza előtt. A demokratikus társadalom alapkövét jelentő véleménynyilvánítás szabadságához szorosan kapcsolódó gyülekezési jog gyakorlása nem lehet anyagi lehetőségek függvénye, és a szervezők az ombudsmani ajánlásban foglalt tájékoztatási és együttműködési kötelezettségüknek az OMSZ megkeresésével eleget tettek.

Felhívjuk ezért az Országos Mentőszolgálatot, hogy tegyen eleget alkotmányos és nemzetközi emberi jogi kötelezettségének, és ingyen garantálja a Budapest Pride Felvonuláson jelenlévők sürgősségi ellátását.

Budapest, 2012. július 4.

Szivárvány Misszió Alapítvány

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.