Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Ha a Jobbik kormányra kerül, nem lesz több "homoszexuális" felvonulás

A Budapest Pride Felvonulással egy napon tartott megemlékezést a Jobbik és az Új Magyar Gárda a három évvel ezelőtti Erzsébet téren történt eseményekről, amelyet ők a Bajtársiasság Napjának neveznek. Vona Gábor honlapján ennek kapcsán arról is írt, hogy ha kormányra kerülnek, itt többé nem lesz "homoszexuális" felvonulás.

"A sors furcsa fintora, hogy a rendezvénnyel egy időben zajlott éppen a homoszexuális parádé. (A meleg szót nem vagyok hajlandó használni, mert az szép magyar szó, aminek van saját jelentése, és nem akarom, hogy ezt is elvegyék tőlünk.) A felvonulásuk nem más, mint egy beteg provokáció, amellyel kapcsolatban egyértelmű az álláspontom.

Amennyiben a Jobbik kormányra kerül, senkinek nem kell attól tartania, hogy azt fogjuk vizsgálni, milyen szexuális életet él, ez mindenkinek a magánügye, nem politikai ügy. Ha valaki homoszexuális, de ebből nem akar közéleti kérdést csinálni, ahogy a heteroszexuálisoknál sincs ilyen szándék, ha a nemi élete a négy fal között marad, akkor az az ő dolga. De egyben mindenki biztos lehet. Ha rajtunk múlik, itt többet nem lesz ilyen felvonulás." - írta honlapján a Jobbik elnöke.

forrás: vonagabor.hu

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.