Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Az ellentüntetők, és nem a felvonulás miatt van szükség rendőri készültségre a Budapest Pride Felvonuláson

Eddig is tudtuk, hogy a kordonokra és a hatalmas rendőri készültségre nem az ünneplő, vidám és békés felvonulás, hanem a szélsőséges támadások miatt van szükség. A napokban azonban ezt az ellentüntetők részéről is megerősítette Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Budapest Pride szervezői felkérik Zagyva György Gyulát és társait, hogy a jövőben tartózkodjanak a gyűlöletkeltéstől, mások biztonságának veszélyeztetéséről, spórólják meg a városnak és a társadalomnak a rendőri készültséget, és inkább kirándulni menjenek a felvonulás ideje alatt.

Idén is több kisebb ellentüntetést szerveztek szélsőséges csoportok a Budapest Pride Felvonulás útvonalán. Zagyva is azon az előre be nem jelentett Kossuth téri megmozduláson tűnt fel, ahol az ellentüntetők közül sokan a rendőrséggel szemben agresszív magatartást tanúsítva - többek közt a rendőrkutyákat fejberúgva - várták a Budapest Pride Felvonulás békés résztvevőit. A tüntetők közül 10 embert állított elő a rendőrség, közöttük volt olyan, akit csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszakkal vádolnak. Az agresszív és gyűlölködő ellentüntetők miatt idén is kordonokkal és hatalmas rendőri készültséggel kellett megvédeni a békés felvonulást a gyűlölködő csoportok agressziójától.

Zagyva György Gyula az index.hu-nak adott nyilatkozatában sikernek könyveli el, hogy a sok éves nyugodt felvonulás után 2007 óta a rendőrségnek kettős kordonnal kell megvédenie a felvonulókat az ellentüntetőktől. Zagyva nyilatkozatával megerősíti, hogy agressziójuk mennyi kényelmetlenséget és fáradtságot okoz a társadalomnak, a rendőrségnek és a felvonulóknak. A Szivárvány Misszió Alapítvány meggyőződése, hogy a magas költségekkel járó rendőri készültség túl nagy ára annak, hogy agresszív radikálisoknak szabadidős programot biztosítson. Ezúton hívjuk fel az ellentüntetések szervezőit és résztvevőit, hogy a jövőben hagyjanak fel félelemkeltő magatartásukkal, hiszen ha a részükről nincs agresszió, akkor a rendőrségnek sem kell jelentős költségek árán kordonokat és rendőrsorfalat biztosítania!

A Budapest Pride szervezői továbbá felháborítónak és megengedhetetlennek tartják, hogy a magyar parlament képviselője nyíltan homofób és transzfób magatartást tanúsít, szabadidejében békés felvonulásokat zavar meg és mások épségét kockáztatja. Magyarországon és a parlamenti pártok sorai közt elfogadhatatlan, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösséget ilyen támadások érhetik.

forrás: Budapest Pride

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.