Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Mick Jagger és David Bowie művészként és férfiként is lelkesedett egymásért

Mick Jagger vad szexuális életét - beleértve a zenevilág egy másik ikonjával, David Bowie-val folytatott állítólagos homoszexuális kapcsolatát is - tárja fel a Rolling Stones énekeséről szóló új életrajzi kötet. A Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger című könyv szerzője Christopher Anderson, akinek új munkájából a The New York Daily News közölt ízelítőt.

A lapban közzétett részletek szerint Jagger és Bowie (az archív felvételen együtt) művészként és férfiként is lelkesedett egymásért. Jagger négy évvel idősebb Bowie-nál, aki feltörekvő csillag volt, amikor a Rolling Stones már letette névjegyét. A két zenész 1973-ban ismerkedett meg, Bowie akkoriban Ziggy Stardust hivalkodó, kétnemű karakterét felöltve vált egyre ismertebbé, és nem csinált titkot abból, hogy biszexuális, és nejével cserélgetik a partnereiket. A könyv részletekkel szolgál arról, hogy több közös program után a két zenész az ágyban kötött ki, és Bowie-ék szolgálója, illetve Bowie neje látta is őket együtt. Bowie neje, Angie egy idő után már viccelődött az ügyön: mint egyszer megjegyezte, a két zenész az ágyban épp az Angie című számot írta...

Mick Jagger a könyv szerint Angie-t is el akarta csábítani, de nem járt sikerrel. Élettársa, Marianne Faithfull viszont kapcsolatba bonyolódott Bowie-val 1973-ban. Christopher Anderson megszólaltatta könyvében azt az Ava Cherryt, aki mindkét zenésszel viszonyt folytatott. Az énekesnő állítása szerint a két férfi között érzelmi kapcsolat volt, és sokszor látta őket együtt.

A szerző kitért Jagger és Carla Bruni volt francia first lady viszonyára is. Jagger barátjától, Eric Claptontól szerette el az olasz-francia topmodellt; Clapton állítólag kérlelte Jaggert, hogy hagyja békén Brunit, mert szereti. Anderson azt is belevette könyvébe, hogy Jagger még Angelina Jolie-ra is szemet vetett - még egy értékes gyémánt fülbevalóval is próbálta megnyerni magának -, de az akkor 22 éves színésznő végül nemet mondott.

Az író korábban Madonnáról, Michael Jacksonról, Jackie Kennedyről és Diana walesi hercegnőről készített életrajzi, bár inkább botránykönyvet.

fotó: au.movie.yahoo.com

forrás: MTI

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.