Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

„Magyarországon jelenleg csupán két cég rendelkezik LMBT erőforrás-csoporttal”

Ez hangzott el a Harmadik Magyar LMBT Üzleti és Emberi Jogi Konferencián, melyet 2012. június 28–29-én, az EuroGames 2012 keretein belül rendeztek meg a Városliget melletti Dürlin Eventshallban. A több ezres látogatottságú nemzetközi melegolimpia legnagyobb konferenciájaként megrendezett esemény idén is az LMBT üzleti és emberi jogi szempontokat vizsgálja a munkahelyi integrációban.

A már tradícionálisnak számító konferenciát idén Theresa Bubbear, a brit nagykövet-helyettes asszony nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy az esélyegyenlőség biztosítása a munkaerőpiacon nem csak emberi jogi kérdés, hanem üzleti érdek is.

A konferencián tiszteletét tette Leila Kamgar, az Amerika Nagykövetség kulturális attaséja; Szabó Tímea, a Magyar Országgyűlés Emberi Jogi Bizottság Alelnöke; valamint több magyar és külföldi szervezet képviselője is. A rendezvényen felszólalt Marijn Pijnenburg, az IBM nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója; Tophe Farney, a Morgan Stanley alelnöke, továbbá több neves nemzetközi szakértő is.

Magyarországon jelenleg csupán két cég rendelkezik ilyen LMBT erőforrás-csoporttal. Ezek az IBM, ahol már évek óta működik ilyen csoport, a másik a Morgan Stanley, ahol pedig 2011-ben alakult meg effajta munkacsoport. A Konferencia szervezője, a Magyar LMBT Üzleti Hálózat büszke arra, hogy része volt az utóbbi létrejöttében. Az idei konferencián egy pénzügyi multinacionális cég is jelezte, hogy folyamatban van egy LMBT munkacsoport létrehozása.

A két napos konferencia első napján külföldi és hazai szakemberek osztották meg a bevált gyakorlatokat, amiket az itthoni munkáltatók is tudnak majd alkalmazni. Ilyen pl. a munkahelyen működő LMBT erőforrás-csoport, ami a szakszervezetekhez hasonlóan képviseli a cégen belül az LMBT munkavállalók érdekeit. A második napon interaktív marketing- és coaching workshopok adtak gyakorlati útmutatást az LMBT közösség üzleti erejének tudatosítását segítve.

A Magyar LMBT Üzleti Hálózat elkezdett egy kutatást is azokról a bevált módszerekről, melyek segítik a téma munkahelyi szabályozását. A kutatás eredményét jövőre, a Negyedik LMBT Üzleti és Emberi Jogi Konferencián mutatják be.

forrás: Magyar LMBT Üzleti Hálózat

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.