Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Egész Ukrajnában száműzik a nyilvánosságból a homoszexualitás megjelenítését

A korábbi oroszországi kezdeményezésektől eltérően már nemcsak a kiskorúak körében, hanem általában is tiltaná és súlyos pénzbírsággal sújtaná a homoszexualitás "népszerűsítését" Ukrajnában a Moszkva-barát kormányzó Régiók Pártja (PR), amely a napokban erre vonatkozó törvénymódosító javaslatot terjesztett a kijevi törvényhozás elé.

Vitalij Zsuravszkij, a PR parlamenti frakciójának tagja július 7-én nyújtotta be a parlamentnek indítványát, amelynek alapján 8,5 ezer hrivnyától 15,3 ezer hrivnyáig - mintegy 240 ezer forinttól 430 ezer forintig - terjedő pénzbírsággal büntetnék a homoszexualitás "propagálását".

Az ukrán közigazgatási törvények eszerinti módosítása bírság kiszabását tenné lehetővé a homoszexualitás, leszbikusság, biszexualitás és transzszexualitás nyilvánosság előtti "propagálásáért" – adta hírül hétfőn a Szegodnya című ukrán napilap online kiadása. A törvénymódosítás tervezetének értelmében "nyilvános cselekedetnek minősülne az olyan, mindenki számára elérhető információk terjesztése, amely káros befolyást gyakorolhat a lakosság erkölcsi és lelki fejlődésére, így például azt a tévképzetet keltheti a lakosság körében, hogy a hagyományos, azaz a férfi és nő, illetve a nem hagyományos, azaz az azonos neműek házassága társadalmilag egyenértékű".

Zsuravszkij szerint a törvénymódosítás elfogadása megteremtené a feltételeket ahhoz, hogy az ukrán társadalomban megszilárduljanak a nemzeti hagyományok és kulturális értékek, valamint segíthetne a demográfiai válság leküzdésében, a lakosság egészséges lelki, erkölcsi és testi fejlődésében. A régiópárti Vagyim Kolesznyicsenko, a kisebbségbarát ukrán nyelvtörvény egyik előterjesztője márciusban törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a parlamentnek, amely - elfogadásának esetén - a fiatalkorúak körében tiltaná meg a homoszexualitás népszerűsítését.

forrás: MTI

2020. 08. 10. Hétfő

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.