Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Tájszólással kelt fel a kómából a brit popsztár

George Michael, a londoni születésű popsztár nyugat-angliai akcentussal kezdett beszélni az után, hogy felébredt három hétig tartó kómájából tavalyi súlyos betegsége idején. A 49 éves brit énekest 2011 végén bécsi koncertje előtt életveszélyes tüdőgyulladással szállították be az osztrák főváros központi kórházába, és több héten át kezelték.

George Michael a londoni LBC rádió keddi műsorában mondta el, hogy miután visszanyerte öntudatát, két napig csak a szokatlan akcentussal tudott beszélni.

Elmondta, hogy amikor kinyitotta a szemét, az orvosok megkérdezték tőle, hogy tudja-e magáról, kicsoda. Ő pedig sajátos nyugat-angliai kiejtéssel visszakérdezett: „a világ királya?”

„Semmi baj nincs a nyugat-angliai kiejtéssel, ugyanakkor kissé hátborzongató, ha olyan kezd így beszélni, aki London északi részéről származik” – jegyezte meg a popsztár.

Az AFP szerint ritkán, de előfordul, hogy idegrendszeri sérülésből felépült emberek a sajátjuktól eltérő kiejtéssel szólalnak meg, vagy folyékonyan kezdenek beszélni olyan idegen nyelven, amelyen előtte épp csak meg tudtak szólalni.

forrás: MTI

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.