Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Továbbra sem vesznek fel melegeket az amerikai fiúcserkészek soraiba

Az amerikai fiúcserkészek szövetsége úgy döntött, hogy kitart hagyományos irányvonala mellett, és továbbra sem veszi fel tagjai közé a homoszexualitásukat nyíltan vállaló fiúkat - közölték szerdán az amerikai lapok. A Boy Scouts of America (BSA) továbbra sem enged a szervezet vezetői közé homoszexuális felnőtteket.

A szövetség nem folytat aktív vizsgálatot az alkalmazottjai, az önkéntesei és a tagjai szexuális irányultságával kapcsolatban, de elzárkózik a saját nemük iránti vonzódásukat nyíltan vállaló emberek felvételétől.

A BSA az ügyben 2010-ben állított fel egy 11 tagú belső vizsgálóbizottságot, amely megállapította, hogy a tagság többsége egyetért a hivatalos irányvonallal. A testület összetétele nem ismeretes, és annak léte is csupán a határozat bejelentése nyomán került napvilágra. Melegszervezetek elítélték a cserkészszövetség határozatát és azt "az egyik utolsó kulturális intézménynek" nevezték, amelyben "a diszkrimináció része maradt a hivatalos irányvonalnak".

2000-ben az amerikai legfelsőbb bíróság 5:4 arányban helybenhagyta a BSA azon döntését, hogy kizár egy homoszexuális cserkészparancsnok-helyettest. Az indoklás szerint a szövetség magánszervezet, amelynek jogában áll eldönteni, hogy mely értékeket tartja követendőnek.

forrás: MTI

2020. 08. 10. Hétfő

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.