Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Szakszervezet meleg építőmunkásoknak

Szakszervezetet alapított meleg építőipari munkások számára egy férfi Németországban, mert elbocsátották, miután barátnőjét elhagyva összeköltözött egy férfival. "Az építőipar még mindig a kemény legények területe, és legtöbbjük nem tűr el maga mellett meleg kollégát" - idézte a 39 éves Carsten Wirthet, a szakszervezet szülőatyját az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Wirth szervezetének az IGay BAU nevet adta, melyben az utóbbi rövidítés az építőipart, az agráriumot és a környezetvédelmet jelöli.

A szakszervezetnek nem csak homoszexuális férfiak lehetnek tagjai, hanem nők, biszexuálisok és transzneműek is. A csoport már részt is vett saját kamionnal a szombati hamburgi melegfelvonuláson.

forrás: MTI

2020. 08. 10. Hétfő

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.