Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Madonna ma esti koncertjén kiáll a melegek mellett – pénzbüntetés fenyegeti

A szokatlanul átpolitizált világturnéján lévő Madonnát orosz politikusok és vallási aktivisták hevesen támadják csütörtöki esti szentpétervári koncertje előtt, az amerikai énekesnő azonban továbbra is harciasnak mutatkozik, és azt ígéri, hogy a figyelmeztetések, fenyegetések ellenére sem mellőzi a közéleti üzenetet a Néva partján.

Az 53 éves szupersztár közölte, hogy az előadás részeként rózsaszín csuklópántot fognak szétosztani és arra kérik majd a közönséget, hogy adott jelre emelje magasba a karját a szexuális kisebbségekkel való szolidaritás jeleként. Madonna annak dacára kitart terve mellett, hogy Vitalij Milonov kormánypárti szentpétervári képviselő feljelentéssel fenyegette meg arra az esetre, ha a homoszexualitás „propagandáját” tiltó helyi jogszabály ellenére szót emel a melegek jogaiért. Madonna tetemes pénzbüntetést kockáztat.

Keddi moszkvai koncertjén Madonna azért emelt szót, hogy engedjék szabadon a Pussy Riot ellenzéki punkegyüttes tagjait, akiket három év munkatábor fenyeget egy Putyin-ellenes dal előadásáért egy templomban.

Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes azzal kavart vihart, hogy Madonna moszkvai politikai megnyilatkozása után egy Twitter-bejegyzésében lekurvázta az énekesnőt. „Megöregedve minden egykori kurva ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy erkölcsi leckéket osztogasson. Főleg turnék és külföldi fellépések alkalmával” – írta a politikus, félreérthetetlenül az Oroszországban koncertező Madonnára utalva.

forrás: MTI

2020. 07. 05. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.