where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A tilalom ellenére Madonna szót emelt a melegekért szentpétervári koncertjén

Pénzbüntetés fenyegeti Madonnát, mert csütörtök esti szentpétervári koncertjén a homoszexualitás "propagandáját" tiltó helyi jogszabállyal dacolva a melegekkel szembeni toleranciára szólította fel közönségét. Vitalij Milonov kormánypárti önkormányzati képviselő, a vitatott jogszabály atyja pénteken bejelentette, hogy feljelenti az énekesnőt a melegpropaganda-ellenes törvény megsértése miatt, amelyért pénzbírsággal sújthatják.

A politikus közölte, hogy szemtanúkkal és videofelvételekkel tudja bizonyítani, hogy Madonna törvényt sértett. Milonov emberei és vallási aktivisták kamerák tucatjaival filmezték a koncerten zajló eseményeket, hogy legyen bizonyítékuk a bíróság előtt. "Nem fogjuk megengedni, hogy a gonosz birodalma pokoli konyhájának moslékával etessenek bennünket" - hangoztatta a Vkontaktye orosz közösségi portálon Milonov, aki a gyűlöletkeltést tiltó törvény megsértésével is megvádolta az amerikai énekesnőt. Ezért akár szabadságvesztés is járhat. A szentpétervári honatya fogadkozott, hogy vagy Madonnát, vagy a szervezőket elítélteti törvénysértés miatt.

A koncert előtt pravoszláv vallási aktivisták melegellenes jelszavakkal tüntettek Madonna fellépése ellen.

A szájkosár sújtotta orosz melegekkel való szolidaritása jeleként az énekesnő rózsaszín csuklópántot osztatott szét a nézők között, és koncert közben arra kérte rajongóit, hogy támogatásuk jeléül emeljék magasba a kezüket. Hírügynökségi tudósítások szerint Madonna e kezdeményezése iránt nem volt egyöntetű a lelkesedés, de azért sokan eleget tettek kérésnek.

A pucér hátán a NE FÉLJ feliratot viselő popsztár arra kérte 25 ezer fős közönségét, hogy "tanúsítson szeretetet és megbecsülést a meleg közösség iránt". "Harcolni akarunk a jogért, hogy szabadok lehessünk" - jelentette ki Madonna, hangoztatva, hogy a homoszexuálisoknak is joguk van méltósággal, tiszteletben és szeretetben élni.

"Sokat utazom a világban, és azt tapasztalom, hogy az emberek egyre intoleránsabbak. De ezen tudunk változtatni, megvan hozzá az erőnk" - mondta az 53 éves szupersztár.

fotó: star-magazine.co.uk

forrás: MTI

2018. 10. 20. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.