Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A tilalom ellenére Madonna szót emelt a melegekért szentpétervári koncertjén

Pénzbüntetés fenyegeti Madonnát, mert csütörtök esti szentpétervári koncertjén a homoszexualitás "propagandáját" tiltó helyi jogszabállyal dacolva a melegekkel szembeni toleranciára szólította fel közönségét. Vitalij Milonov kormánypárti önkormányzati képviselő, a vitatott jogszabály atyja pénteken bejelentette, hogy feljelenti az énekesnőt a melegpropaganda-ellenes törvény megsértése miatt, amelyért pénzbírsággal sújthatják.

A politikus közölte, hogy szemtanúkkal és videofelvételekkel tudja bizonyítani, hogy Madonna törvényt sértett. Milonov emberei és vallási aktivisták kamerák tucatjaival filmezték a koncerten zajló eseményeket, hogy legyen bizonyítékuk a bíróság előtt. "Nem fogjuk megengedni, hogy a gonosz birodalma pokoli konyhájának moslékával etessenek bennünket" - hangoztatta a Vkontaktye orosz közösségi portálon Milonov, aki a gyűlöletkeltést tiltó törvény megsértésével is megvádolta az amerikai énekesnőt. Ezért akár szabadságvesztés is járhat. A szentpétervári honatya fogadkozott, hogy vagy Madonnát, vagy a szervezőket elítélteti törvénysértés miatt.

A koncert előtt pravoszláv vallási aktivisták melegellenes jelszavakkal tüntettek Madonna fellépése ellen.

A szájkosár sújtotta orosz melegekkel való szolidaritása jeleként az énekesnő rózsaszín csuklópántot osztatott szét a nézők között, és koncert közben arra kérte rajongóit, hogy támogatásuk jeléül emeljék magasba a kezüket. Hírügynökségi tudósítások szerint Madonna e kezdeményezése iránt nem volt egyöntetű a lelkesedés, de azért sokan eleget tettek kérésnek.

A pucér hátán a NE FÉLJ feliratot viselő popsztár arra kérte 25 ezer fős közönségét, hogy "tanúsítson szeretetet és megbecsülést a meleg közösség iránt". "Harcolni akarunk a jogért, hogy szabadok lehessünk" - jelentette ki Madonna, hangoztatva, hogy a homoszexuálisoknak is joguk van méltósággal, tiszteletben és szeretetben élni.

"Sokat utazom a világban, és azt tapasztalom, hogy az emberek egyre intoleránsabbak. De ezen tudunk változtatni, megvan hozzá az erőnk" - mondta az 53 éves szupersztár.

fotó: star-magazine.co.uk

forrás: MTI

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.