Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Mika: „Igen, meleg vagyok”

Az ismert angol-libanoni énekest régóta zaklatta a sajtó szexuális irányultságával kapcsolatban. Hosszas huzavona után most megnyílt a sztár: korábban biszexuálisként aposztrofálta magát – most úgy fogalmazott: meleg. Új albuma szeptember 17-én kerül a boltokba.

A sztár a The Origin of Love című album kapcsán nyilatkozott az Instinct nevű amerikai melegmagazinnak. „Ha azt kérdezed, meleg vagyok-e, azt mondom: igen. Egy férfival való kapcsolatomról szólnak ezek a számok? Azt mondom, igen.” – utalva a Grace Kelly és a Relax című slágereire is. A nyilatkozatban kitért arra is, hogy a zenéje hozta meg azt az erőt, hogy elfogadja szexualitását. „Ez a valódi életem” – fogalmazott a 28 esztendős popsztár.

A számos meleg rajongóval rendelkező sztár előbújása hosszú folyamat volt, annak ellenére, hogy egész pályafutása során érezhető volt meleg-barátsága. Mika 2009-ben a holland Gay&Night magazinnak nyilatkozta először, hogy biszexuális, ám későbbi sajtónyilatkozataiban is meglehetősen talányosan fogalmazott. Ugyanabban az évben például arról beszélt a Tetu francia melegmagazinnak, hogy azért nem definiálja magát, mert nem akarja korlátozni magát; meg szeretné tartani a szabadságát.

Dalaiban és klipjeiben többször is megjelent a melegség vagy a biszexualitás témája, így például a Billy Brown-ban egy nős férfi jön rá, hogy meleg, a Make You Happy klipjében pedig egy ölelkező meleg párral is találkozunk. 2011 októberében a Human Rights Watch szokásos vacsoráján nyilatkozott arról, hogy támogatja az azonos nemű párok házassághoz való jogát.

fotó: tetu.com

GayBatman

2020. 07. 12. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.