Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Melegházasságpárti az amerikai Demokrata Párt új választási platformja

Támogatásukról biztosították a melegházasságot az amerikai demokraták, akik a kedden megkezdett elnökjelölő konvenciójukon elfogadták pártjuk választási programját. A Moving America Forward (Amerika Előremozdítása) elnevezésű program egyebek között támogatja a melegházasságok egyenjogúsítását és vissza kívánja vonni a házasság "védelméről" 1996-ban elfogadott jogszabályt.

Az említett törvény csakis azt a frigyet ismeri el törvényesnek, amely egy férfi és egy nő között köttetett. A dokumentum szerint az amerikai kormánypárt támogatja az egyházaknak azt a szabadságát, hogy kormányzati beavatkozás nélkül döntsék el, vallási szentségként kezeljék-e a házasságot.

forrás: MTI

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.