Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Alkotmánytörvényt akarnak a házasságról a regisztrált partnerség szlovákiai ellenzői

A regisztrált partnerség bevezetése elleni tiltakozó megmozdulásra készül hat civil szervezet a pozsonyi parlament előtt szeptember 11-én - közölte Patrik Daniska, a tiltakozással egy időben induló kampány szóvivője szerdán. A tiltakozó megmozdulással a szervezők a homoszexuálisok regisztrált partnerségének bevezetését ellenző álláspontjukra kívánják felhívni a figyelmet.

A tiltakozással egy időben a szervezők egy, a házasság intézményének különleges voltát hangsúlyozó kampányt is elindítanak. Ebben rámutatnak: a házasság célja a gyermeknemzés és az utódok nevelése, amiből adódóan szerepe pótolhatatlan. A megmozdulás és a kampány elindításának időpontját az indokolja, hogy a pozsonyi törvényhozás a jövő héten kezdődő szeptemberi ülésszakán tárgyalja az ellenzéki, liberális Szabadság és Szolidaritás (SAS) pártjának a regisztrált partnerség lehetővé tételét célzó törvényjavaslatát.

A civil szervezetek azt kérik a kormánytól, fogadjon el és terjesszen a törvényhozás elé egy olyan alkotmánytörvényt, amely a házasságot mint férfi és nő intézményesített kapcsolatát határozza meg. A jogszabály rögzítené azt is, hogy a házasság szerepe a társadalomban semmivel sem helyettesíthető. "A regisztrált partnerség intézményesítése a házasság egyedi helyzete elleni egyértelmű lépés lenne" - indokolta kérésüket Patrik Daniska.

forrás: MTI

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.