where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Tabutéma a melegség a lengyel iskolákban, ugyanakkor mindennapos a meleg diákok vegzálása

Tabutéma a homoszexualitás a lengyelországi iskolákban, ahol a pedagógusok kerülik a téma tárgyalását, a meleg diákok nagy többsége pedig mindent megtesz homoszexualitása titkolására a vegzálásoktól való félelmében - derül ki egy felmérésből, amelyet a Kampány a Homofóbia Ellen (KPH) nevű melegszervezet ismertetett a minap Varsóban. A kutatás során a "félrenézés kultúráját" állapították meg - számol be róla a hatter.hu.

A felmérésben a 600 megkérdezett homoszexuális fiatal egynegyede arról számolt be, hogy iskolájában létezik a homofób erőszak, ezért közel 60 százalékuk mindent megtesz mássága leplezésére. Kétharmaduk szerint az órákon nem esik szó a homoszexualitásról és a homofóbiáról, az egyik válaszadó szerint főleg a hittanórán beszélnek a témáról, akkor is nagyon negatív fényben.

Különös módon a pedagógusok és diákok egészen másként látják a melegtémával kapcsolatos helyzetet az iskolákban: míg a megkérdezett 212 pedagógus 78 százaléka azt állította, hogy óráin beszél a homoszexualitásról, a tanulóknak csak a 37 százaléka erősítette meg, hogy szó esik a melegségről az osztálytermekben.

A teljes cikk elolvasható a hatter.hu-n.

2018. 10. 20. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.