Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Tabutéma a melegség a lengyel iskolákban, ugyanakkor mindennapos a meleg diákok vegzálása

Tabutéma a homoszexualitás a lengyelországi iskolákban, ahol a pedagógusok kerülik a téma tárgyalását, a meleg diákok nagy többsége pedig mindent megtesz homoszexualitása titkolására a vegzálásoktól való félelmében - derül ki egy felmérésből, amelyet a Kampány a Homofóbia Ellen (KPH) nevű melegszervezet ismertetett a minap Varsóban. A kutatás során a "félrenézés kultúráját" állapították meg - számol be róla a hatter.hu.

A felmérésben a 600 megkérdezett homoszexuális fiatal egynegyede arról számolt be, hogy iskolájában létezik a homofób erőszak, ezért közel 60 százalékuk mindent megtesz mássága leplezésére. Kétharmaduk szerint az órákon nem esik szó a homoszexualitásról és a homofóbiáról, az egyik válaszadó szerint főleg a hittanórán beszélnek a témáról, akkor is nagyon negatív fényben.

Különös módon a pedagógusok és diákok egészen másként látják a melegtémával kapcsolatos helyzetet az iskolákban: míg a megkérdezett 212 pedagógus 78 százaléka azt állította, hogy óráin beszél a homoszexualitásról, a tanulóknak csak a 37 százaléka erősítette meg, hogy szó esik a melegségről az osztálytermekben.

A teljes cikk elolvasható a hatter.hu-n.

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.