Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

LMBT Történeti Hónap: a Háttér Archívum felhívása

A Háttér Társaság a Melegekért a 2013 februárjában megrendezendő LMBT Történeti Hónap egyik fő szervezője. A rendezvény egyik eseménye egy a magyarországi melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzneműek mozgalmának történetét bemutató kiállítás. A Háttér Archívum e kiállítás összeállítására, valamint gyűjteményének bővítésére keres különféle kiállítandó, illetve megőrzendő anyagokat:

dokumentumok (LMBT szervezetek által készített anyagok, szervezeti dokumentumok, levelezés, tagsági kártya stb.)

LMBT eseményeken, személyiségekről készült fényképek

LMBT témájú könyvek, folyóiratok, tanulmányok

plakátok és kisnyomtatványok (fesztiválok, előadások, szórakozóhelyek, klubok, fürdők, bulik stb. anyagai, például meghívók, ismertetők, belépőjegyek, műsorfüzetek, szóróanyag)

LMBT történelem szempontjából érdekes használati tárgyak: kitűzők, kártyák, emléktárgyak

Aki rendelkezik ilyen, vagy más, a kiállítás, illetve a Háttér Archívum anyagába illő dokumentumokkal, tárgyakkal, és azokat a Háttér Archívumnak adományozná, vagy a kiállítás erejéig kölcsönadná, kérjük jelentkezzen az archivum@hatter.hu elektronikus levélcímen.

forrás: hatter.hu

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.