Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Meleg film az Izraeli Filmhéten

Meleg témájú filmet is láthatunk a november 16-án, pénteken kezdődő Izraeli Filmhét nyitónapján, a Puskin Moziban. A Haim Tabakman által rendezett Tágra nyílt szemek című filmet ugyan már vetítették a magyarországi mozik, ám ettől függetlenül ajánlható a meleg témára fogékony filmkedvelőknek.

A történet szerint Aaron (Shtrauss), aki Jeruzsálem szigorúan ortodox zsidó közösségében köztiszteletben álló hentes és családapa, a közösség iránt elkötelezett, és vallási hitbuzgalommal jellemezhető, konzervatív életet él. Aaron érzelmi változások egész sorozatát éli meg, miután üzletébe egy fiatal segéd (Danker) érkezik. A vágytól vezérelve, a jóképű „Yeshiva” tanítvány visszafordíthatatlanul átformálja az egykor hitbuzgó hentes életének szövevényes hitvilágát, aminek következtében Aaron megkérdőjelezi kapcsolatát feleségével, gyerekeivel, közösségével és Istennel.

A Haim Tabakman által rendezett, Zohar Shtrauss és Ran Danker főszereplésével készült 2008-as filmet (eredeti címein: Eyes wide open / Einayim Petukhoth) november 16-án, pénteken 20 óra 30 perckor vetítik a Puskin Moziban.

forrás: Budapest Film

2020. 07. 12. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.