Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Több tízezren a chilei Pride-on

Ezrek vettek részt a chilei fővárosban a meleg büszkeség fesztiválján, amely a magas részvételnek köszönhetően a dél-amerikai ország eddigi legnagyobb melegjogi eseményévé duzzadt. A szervezők szerint több mint 50 ezer ember csatlakozott az Előítélet-mentesség Fesztiváljához. A szivárványszínű zászlókat lengető ünneplők elözönlötték Santiago néhány utcáját, jelmezekben illegették magukat.

A részvevők között a legkülönbözőbb életkorú emberek tettek tanúbizonyságot arról, hogy támogatják meleg, leszbikus és transznemű társaik jogait.

Sebastian Pinera chilei elnök az idén írta alá a nemi diszkrimináció elleni törvényt, nem sokkal az után, hogy támadók agyonvertek egy homoszexuális férfit. A törvény hetedik éve feküdt a kongresszus előtt. A chilei törvényalkotók jelenleg dolgoznak egy Pinera elnök által kezdeményezett másik törvényen, amely az élettársi kapcsolatot szabályozná oly módon, hogy öröklési joggal és egyéb jogokkal ruházná fel az azonos nemű párokat.

Ezzel egy időben az argentin fővárosban, Buenos Airesben is többezres melegfelvonulást tartottak.

forrás: MTI

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.