where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Titokban segített meleg alkalmazottjának a norvég trónörökös felesége

Titokban Indiába utazott a norvég trónörökös felesége, Mette-Marit királyi hercegné, hogy mindaddig dajkálja egy meleg palotai alkalmazottja béranyától származó ikreit, amíg a homoszexuális házaspár vízumot kap, hogy a dél-ázsiai országból Norvégiába vihesse a gyermekeket.

A hercegné október végén ült repülőre diplomáciai útlevelével, amikor arról értesült, hogy a gyermekek megszülettek egy újdelhi kórházban, ám a meleg alkalmazott, aki jó barátja, még nem kapta meg a beutazási vízumot. "Számomra a történet arról szólt, hogy két kisbaba fekszik egyedül egy újdelhi kórházban. Nekem megvolt a lehetőségem, hogy utazzam, és meg akartam tenni mindent, amit csak tudtam" - fogalmazott Mette-Marit közleményében. A hercegné nem tájékoztatta az indiai hatóságokat, és napokat töltött a gyerekeket dajkálva a Manav kórházban, amíg aztán a személyzet felismerte.

Távollétében a palota vezette eseménynaptárban ugyanúgy szerepelt a neve, és arra sem adtak magyarázatot, hogy miért nem jelent meg egy hivatalos parlamenti ebéden. Haakon norvég trónörökös feleségét a meleg pár egy rokona váltotta fel az újszülött ikrek mellett, míg végül novemberben a szülők is megkapták a vízumot az utazáshoz, és hazavitték Norvégiába gyermekeiket.

A béranyaság kérdése komoly viták kereszttüzében áll a protestáns skandináv országban: a kormányzat nem támogatja, hogy norvég állampolgárok fizessenek a béranyától származó gyermekekért. Ugyanakkor Norvégia volt 1993-ban a világ második országa, ahol bejegyezték az azonos nemű párkapcsolatokat, és 2009 óta a meleg párok törvényesen össze is házasodhatnak. "Előfordul, hogy az élet olyan helyzetbe hozza az embert, hogy kevés jó megoldás van. Most is ez történt" - jelentette ki a hercegné, hangsúlyozva, hogy nem akarja figyelmen kívül hagyni a béranyasággal kapcsolatos vitát, de most azt tette, amit egy barátnak kell.

fotó: royalcorrespondent.com

forrás: MTI

2018. 10. 20. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.