Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Az első melegesküvőt tartották a West Point-i katonai akadémia főkápolnájában

Először eskettek össze azonos nemű párt az Egyesült Államok elit West Point-i katonai akadémiájának főkápolnájában. A december 1-i szertartáson az akadémián végzett 52 éves Penelope Gnesin és az 53 éves Brenda Sue Fulton kelt egybe mintegy 250 esküvői vendég előtt. A párt J. Wesley Smith ezredes, a hadsereg káplánja adta össze.

A pár már 17 éve él élettársi kapcsolatban, amelyet Gnesin és Fulton 1999-ben, egy jogi hatállyal nem rendelkező, úgynevezett polgári elkötelezettségi ceremóniával meg is pecsételt. Hivatalos egybekelésük elől az gördítette el a akadályokat, hogy a West Pointnak is otthont adó New York állam tavaly törvényesítette az azonos neműek házasságát, az Obama-kormány pedig érvényteleníttette a kongresszussal azt a törvényt, amely megtiltotta, hogy a homoszexualitásukat nyíltan vállaló személyek szolgáljanak az amerikai fegyveres erők kötelékében.

West Pointban a múlt héten tartották az első leszbikus esküvőt, de azt az akadémia temetőjében található kis, úgynevezett Régi Kadétkápolnában rendezték meg. A mostani esküvőnek egyetlen technikai akadálya volt: az akadémián egyetlen olyan káplán sem szolgál, akinek a felekezete megengedi az azonos neműek összeadását. Smith ezredes a doveri légitámaszpontról utazott át, hogy összeeskesse a leszbikus párt.

fotó: hatter.hu

forrás: MTI

2020. 08. 09. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.