Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Melegeljegyzés a Fehér Házban

A Fehér Házban kérte meg egy másik férfi kezét egy amerikai katona a hét végén; ez az első ismert eset, amelyben egy azonos nemű pár az amerikai elnöki rezidenciát és hivatalt választotta eljegyzése helyszínéül. Matthew Phelps, az amerikai haditengerészet századosa nyitvatartási időben, az egyik szalonban térdelt le partnere, Ben Schock előtt, majd húzta fel kezére a jegygyűrűt.

A szokatlan eseményről készült fotók felkerültek az internetre, ahol nagy feltűnést és sok ezer lelkes reagálást váltottak ki. Phelps százados elmondta a The Atlantic Wire című online magazinnak, hogy a helyszínválasztásnak nincs politikai üzenete; csak azért választották a Fehér Házat, mert fél éve ott volt az első randevújuk. Mindamellett a pár köszönetet mondott Obamáéknak, amiért "rendelkezésükre bocsátották a termet". Az esküvőt tavaszra tervezik.

Matthew Phelps a 2001-es terrortámadás után jelentkezett a hadseregbe, hogy a hazáját szolgálja. Elmondta, hogy egy szövetségi törvény értelmében a kormány nem ismerheti el törvényesnek tervezett házasságukat.

Barack Obama az első amerikai elnök, aki állást foglalt az azonos neműek házasságának engedélyezése mellett - emlékeztet a Daily Mail című brit lap.

fotó: pinknews.co.uk; news.yahoo.com

forrás: MTI

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.