Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Már kilenc államban házasodhatnak a melegek Amerikában

A szilveszteri bulival egybekötve keltek egybe kedd hajnalban az első azonos nemű párok a katolikusok által a 17. században alapított Marylandben, az utolsóban azon három amerikai állam közül, amely november 6-án népakarattal szentesítette a melegházasságot. Elsőként a 68 éves James Scales volt baltimore-i városházi alkalmazott és társa, a 60 éves William Tasker emelte a házasság szintre 35 éves együttélését Stephanie Rawlings-Blake baltimore-i polgármester előtt.

Maine államban december 29. első óráiban, a nyugati parti Washington államban pedig már december 9-én lehetőség nyílt az azonos neműek egybekelésére. Közben Barack Obama elnök szűkebb hazája, Illinois lehet a melegházasságot engedélyező 10. amerikai tagállam.

Marylandben annak ellenére sikerült legalizáltatni a melegházasságot, hogy az állam katolikus érseke, Edwin O'Brien figyelmeztette a demokrata párti katolikus Martin O'Malley kormányzót, hogy a melegházasság ellenkezik a hitével. A kormányzó azzal válaszolt vissza, hogy "ha a törvényeink hiányosságai egyenlőtlenséget eredményeznek, akkor köztisztviselőként kötelességem megpróbálni változtatni ezen az igazságtalanságon". Az O'Malley által aláírt melegházassági törvény mentességet ad a vallási szervezeteknek az esketési kötelezettség alól, ennek ellenére az ellenzőknek sikerült elegendő aláírást összegyűjteniük népszavazás kiírásához.

A teljes cikk elolvasható a hatter.hu oldalon.

forrás: hatter.hu

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.