Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Leszbikus páré 2013 első újszülöttje Franciaországban

Egy leszbikus pár kisfia lett 2013 első babája Franciaországban. Az alig valamivel több mint három kilogrammos kisfiú az ország középső részén fekvő Moulins-ban jött a világra. Szülei, Maud és Delphine a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek, és Belgiumban végeztették el a beavatkozást, ahol az eljárás homoszexuális párok számára is engedélyezett. "Szerencsések voltunk, mert mindössze egyetlen beavatkozásra volt szükség, és máris sínen volt minden" - nyilatkozta a France 3 televíziós csatornának az egyik büszke édesanya.

A Sachára keresztelt gyermek éppen a melegházasság legalizálása kapcsán kirobbant országos vita tetőpontján jött a világra. A jelenlegi francia törvények szerint a homoszexuális párok esetében csupán a gyermeket világra hozó nő számít törvényes szülőnek, ám ha elfogadják a melegházasság legalizálását célzó törvénytervezetet, akkor a pár másik tagját is ugyanolyan szülői jogok fogják megilletni.

fotó: tetu.com

forrás: MTI

2020. 08. 05. Szerda

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.