Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Egy emberként szavazta meg az orosz parlament a "melegpropagandát" tiltó törvényt

Gyakorlatilag egyhangúlag fogadta el az orosz parlament pénteken első olvasatban azt a törvényjavaslatot, amely "a kiskorúak védelme" ürügyén az egész országban betiltja a homoszexualitás nyilvános megjelenítését; mindössze egyetlen képviselő voksolt nemmel a brutális indítványra, 388-an szavaztak igennel, és egy képviselő tartózkodott. A szavazás eredményét mennydörgő taps fogadta.

A tilalom megszegőit 500 ezer rubelig (3,5 millió forint) terjedő pénzbírság fenyegeti. A jogszabályt a szibériai Novoszibirszk régió kezdeményezte, amely saját területén már korábban betiltotta a "homoszexuális propagandát". A szavazás idején mintegy húsz melegjogi aktivista csókolózással tiltakozott a törvényjavaslat ellen; a tüntetőket vallási fanatikusok és ultranacionalisták tojással dobálták meg és szidalmazták, miközben a rendőrség előállította őket nem engedélyezett demonstráció megtartása címén.

A teljes cikk elolvasható a hatter.hu oldalon.

2020. 08. 09. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.