Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Mindhárom élettársi törvényjavaslatot elvetette a lengyel parlament

Csak kis szavazatkülönbségen bukott el a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló kormánypárti javaslat a lengyel parlamentben, amely történetében első ízben tárgyalta a kérdést a héten, és egyszerre három hasonló törvényjavaslatot is leszavazott pénteken. A Donald Tusk miniszterelnök támogatását élvező kormánypárti indítvány, a három közül a leghígabb, 211:228 arányban szenvedett vereséget, míg a baloldali ellenzék által benyújtott tervezeteket nagy fölénnyel utasította el a jobboldali többségű szejm.

A kormánypárti indítvány azért bukott el, mert a miniszterelnök mérsékelten konzervatív pártja, a Polgári Platform (PO) sem volt egységes a kérdésben, a párt 46 parlamenti képviselője, köztük Jaroslaw Gowin igazságügy-miniszter az ultrakonzervatív ellenzékkel együtt voksolt a Donald Tusk által támogatott verzió ellen. Pedig az influenzás miniszterelnök kórházi betegágyából küldött üzenetében arra kérte a honatyákat, hogy legalább az első olvasásban ne vessék el a tervezetet, azt engedjék tovább a parlamenti bizottságokban való megvitatásra.

A teljes cikk elolvasható a hatter.hu oldalon.

2020. 08. 08. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.