Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

A héten tárgyal a Fidesz-frakció az AB-döntés következményeiről

Ehéten, kedd és csütörtök között tartja gyulai kihelyezett frakcióülését a Fidesz, ahol az Index információi szerint elsősorban hangulatjavító intézkedésekről döntenek, ám foglalkozniuk kell az Alkotmánybíróság által nemrég elkaszált törvények sorsával is. Ezek közé tartozik a családvédelmi törvény, melynek több passzusát az AB alkotmányellenesnek találta, így eltörölte.

Az Index információi szerint a Fidesz tavaszi ülésszakot megelőző, három napos frakcióülésén megvitatják azt a decemberi AB-döntést is, amely kimondta: a családjogi törvény a család fogalmát egy férfi és egy nő házasságára, az egyenes ági rokoni kapcsolatra vagy családba befogadó gyámság alapjaira épülő kapcsolatrendszerként határozta meg, mely túl szűk értelmezés. Jelen, disztkrminatívnak ítélt szabályozáson kívül a törvényes öröklés rendjéről szóló rendelkezés is alkotmányellenesnek bizonyult.

frissmeleg.hu

2020. 07. 12. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.