where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Erősödnek az azonos nemű párok örökbefogadáshoz fűződő jogai Németországban

Kiterjesztette a német alkotmánybíróság a bejegyzett élettársi kapcsolatban élő azonos nemű párok örökbefogadáshoz fűződő jogait egy keddi döntésével, amelyben alaptörvény-ellenesnek minősítette azt a szabályt, miszerint tilos örökbe fogadni a partner korábban örökbefogadott gyermekét. A szabály sérti az egyenlő elbánás elvét az érintett gyermek és az örökbefogadásból kizárt személy esetében is - indokolta a testület a döntést.

A különböző nemű és az azonos nemű párok megkülönböztetése az úgynevezett szukcesszív - egymás utáni - örökbefogadás esetében sem indokolt, mert a partner örökbe fogadott gyermekének örökbefogadása mindenképpen a gyermek javát szolgálja, elsősorban jogi értelemben, és mindenekelőtt az öröklési jog területén - közölte a német alkotmánybíróság, hozzátéve, hogy az egymás utáni örökbefogadás még "fejlődés-lélektanilag is stabilizáló hatást fejthet ki" a gyermekre. A döntés értelmében a törvényhozónak 2014. június 30-ig kell az ítélethez igazítani a szabályokat.

Az illetékes hatóságok azonban addig sem tilthatják meg az örökbefogadásnak ezt a formáját a bejegyzett élettársi kapcsolatban élő azonos nemű pároknak. Az alkotmánybíróság egy münsteri nő alkotmányjogi panaszával kapcsolatban hozta az ítéletet. A panaszos partnere örökbefogadott gyermekét kívánta örökbe fogadni, de ezt a hatályos jogszabályokra hivatkozva valamennyi bíróság elutasította.

http://www.bundesverfassungsgericht.de/pressemitteilungen/bvg13-009.html

forrás: MTI

2018. 10. 20. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.