Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Amnesty International: Áder János ne írja alá az alkotmánymódosítást!

Az Amnesty International arra kéri a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá Magyarország Alaptörvényének negyedik módosítására vonatkozó törvényt, mert az korlátozhatja az alapvető emberi jogokat. Az AI az Alaptörvény 2011. áprilisi elfogadásakor, annak 2012. januári hatálybalépésekor és a mostani módosítások előtt is kifejezte aggodalmát a nemzetközi és európai emberi jogok megsértésével kapcsolatban.

Mint arra az Amnesty International főtitkára a magyar kormányfőnek írt levelében is rámutatott: a Parlament által elfogadott törvényben a család túl szűk, szexuális irányultság, illetve a családi állapot alapján diszkrimináló definíciója; a legkiszolgáltatottabbak, a hajléktalan emberek kriminalizálása; és a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozása különösen problematikusak emberi jogi szempontból.

A szervezet nyomatékosan kéri a magyar államfőt, hogy vétózza meg az Alaptörvény hétfőn elfogadott módosítását tartalmazó törvényt, mert az nincs összhangban Magyarország nemzetközi emberi jogi kötelezettségeivel.

forrás: Amnesty International Magyarország

2020. 07. 12. Vasárnap

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.