where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

HIV/AIDS: 50 százalékkal nőtt a betegek száma

Először lépte át a 200-as létszámot a HIV-fertőzöttek és a 40-et az új AIDS-betegek száma. Összesen 219 új HIV-fertőzöttet regisztráltak tavaly, ami több mint félszáz esettel haladja meg az előző évi adatot. Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb, a 2012-es adatokat összegző jelentése szerint folytatódott a tendencia: éves szinten tovább nőtt a fertőzöttek közül AIDS-ben megbetegedettek száma, az új esetek 50 százalékkal haladják meg a 2011-es adatot.

Jó hír viszont, hogy kevesebb a halálos áldozatok száma: 9 fő. Az új fertőzöttek zöme, 146 fő homo-, illetve biszexuális volt, a heteroszexuálisok száma 23, az anonim szűrés miatt ismeretleneké pedig 48 volt. Egy fertőzött vérátömlesztéssel kapta el a vírust, egy pedig szülészeti szövődményként. Mint a korábbi években, úgy tavaly is az új HIV-fertőzöttek körülbelül 90 százaléka férfi volt, és zömük a 30-39 éves korosztályba tartozott. Igaz, tavaly a fiatalabbak a 20-29 évesek között is jelentős volt a fertőzés. Összesen 2334 fertőzöttet jelentettek 1985 óta, amióta regisztrálják az eseteket.

A fertőzöttek közül a legtöbbet Budapesten jegyezték föl (1089), második helyen Pest megye, a harmadikon Fejér megye áll. De sok HIV-pozitív személyt tartanak nyilván Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Baranya megyékben is. A 2012-ben 48 ember betegedett meg AIDS-ben, 45 férfi és 3 nő. Korábban az új AIDS-betegek száma évente 22-23 fő volt, de 2010. óta folyamatosan egyre nagyobb ez a szám.

A tavalyi adat már 50 százalékkal több mint az előző évi, ami szintén csaknem 15 százalékkal haladta meg a korábbi évi számot. Magyarországon egyébként a nyilvántartás bevezetése, 1986 óta összesen 703 AIDS beteget regisztráltak, akik közül 336 ember halt meg.

Az ÓVSZER életet ment! - Vigyázzatok magatokra, vigyázzatok egymásra!

forrás: Facebook/Company magazin

2018. 10. 20. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.