where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Élesen támadja az azonos neműek házasságát az új pápa

Tegnap este megválasztották az új pápát, az argentin Jorge Mario Bergoglio bíboros személyében. A római katolikus egyház első latin-amerikai fejével kapcsolatban, aki a Ferenc pápai nevet vette fel, sokan a szegények mellett való kiállását hangsúlyozzák. Viszont azt is többen kiemelik, hogy az új pápa, elődjéhez egyébként sokban hasonlítva, élesen elítéli a melegek házasságát, s több más kérdésben is konzervatív nézeteket vall.

Az Index is kiemeli a pápa megválasztásával kapcsolatos cikkében, hogy Bergoglio élesen ellenzi az abortuszt, az azonos neműek házasságát, a fogamzásgátlást és az eutanáziát. A Buenos Aires-i püspök 2010-ben kijelentette, hogy a melegeknek engedélyezett örökbefogadás diszkrimináció a gyerekekkel szemben, amiért Cristina Fernández de Kirchner argentin elnök is bírálta (Argentínában abban az évben tették lehetővé az örökbefogadást, a házassággal együtt az azonos nemű párok részére - a szerk.).

Együttérzéssel beszélt ugyanakkor az AIDS áldozatairól, 2001-ben egy kórházban megcsókolta és megmosta tizenkét AIDS-beteg lábát. Számos kérdésben konzervatívnak számít, de tavaly szeptemberben például keményen bírálta azokat a papokat, akik nem hajlandóak megkeresztelni a házasságon kívül született gyerekeket.

A most 76 éves Bergoglio a hírek szerint már 2005-ben is a pápa-esélyesek között volt, olyannyira, hogy állítólag több szavazáson is második helyen végzett Ratzinger mögött. Buenos Airesben született 1936-ban, apja olasz bevándorló volt. A mostani szavazáson is előnyt jelenthetett, hogy itáliai gyökerekkel rendelkezik, így tökéletesen beszél olaszul is, de a spanyol mellett németül is kommunikál. Eredetileg vegyésznek készült, de ehelyett 1958-ban papi pályára lépett, belépett a jezsuita rendbe. 1969-ben szentelték pappá. 1992-ben lett Buenos Aires püspöke, majd II. János Pál 2001-ben nevezte ki bíborossá.

fotó: pinknews.co.uk

Az Index.hu alapján

2018. 10. 20. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.