where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Biszexuális? Meleg? Heteró? Ettől függhet a szemétdíj?

A nemi irányultságra is rákérdezett egy lakossági szemétszállításhoz kapcsolódó felmérésen Birmingham önkormányzata, amivel igencsak meghökkentett és feldühített jó pár lakost. A netes kérdőív fő témája ugyan a szelektív gyűjtés és a szeméttárolás volt, ám azt is firtatta, hogy a válaszoló hetero-, homo- vagy biszexuális-e. "Mi köze van a szexuális irányultságnak vagy a vallásnak a kukákhoz?! Törődjön az önkormányzat a maga dolgával!" - idézett példaként egy 40 éves lakost, Cyril Mayerst a The Daily Mirror című brit lap.

Az önkormányzat azt mondja, hogy szokvány felmérésről van szó, amelyen feltüntették, hogy nem kötelező a kérdésekre válaszolni. Nem ez az első eset, hogy Birmingham városatyái és -anyái közfelháborodást vagy közröhejt keltenek. 2008-ban 6 ezer kilométerrel "elnézték" városukat: az ismert brit település helyett a kevésbé ismert amerikai - alabamai - Birmingham légi felvételét nyomtatták ki 720 ezer példányban. A fotó egy szórólapon szerepelt, amelyen az önkormányzat köszönetet mondott a lakosságnak a szelektív hulladékgyűjtésért és a szemét újrahasznosításáért.

A baklövésre egy lakos hívta fel a figyelmet. "Hihetetlen, hogy senki sem vette észre a városházán. Hát ki ellenőrzi ezeket?!" - dühöngött a Daily Mirror című brit lapnak. Az önkormányzat tovább dagasztotta önnön "sarát" azzal, hogy először nem ismerte be hibáját, hanem azzal állt elő: a fotó csupán jelképe egy városnak, mindegy melyik van rajta. Később aztán elismerte a testület szóvivője a baklövést, ám hozzátette, hogy a szórólapon a szöveg a lényeg, az meg stimmel.

A birminghami városháza amúgy rendre hadilábon áll Birminghammel. 2010-re odáig jutott, hogy még leírnia sem sikerült helyesen saját városának nevét egy szórólapon.

fotó: MTI

2018. 10. 20. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.