where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

25 év – a jogállam követelésétől annak leépítésééig

Március 30-án ünnepli a Fidesz 25 évvel ezelőtti megalapítását. Az akkori fiatal demokraták a hatalom ellen az alkotmányosságért, a demokráciáért és a jogállamért szálltak síkra, jelenlegi kormányzásuk azonban ezeket az alapértékeket leépíti, a hatalmat korlátok nélkül akarja gyakorolni. Az Orbán-rezsim társadalmi egyeztetés nélkül, hatalmi pozíciójával visszaélve, egyoldalú alkotmányozásba kezdett és elfogadta Magyarország Alaptörvényét, amely gyengítette az alapvető jogokat, visszalépést jelentett a szociális jogok tekintetében és sértette a világnézeti semlegesség elvét.

A negyedik alaptörvény-módosítással kapcsolatban különböző civil szervezetek, Szabó Máté alapjogi biztos és Sólyom László volt köztársasasági elnök is komoly kirtikát fogalmazott meg. Emellett több olyan elemet tartalmaz, melyet az Alkotmánybíróság korábban alkotmány-ellenesnek talált. A 2013. április 1-én hatályba lépő modosítás súlyosan korlátozza a családok, az egyházak, az egyetemek, a hajléktalan emberek, a hallgatók, mindenekelőtt pedig az Alkotmánybíróság és ezáltal minden magyar állampolgár jogait és szabadságát.

Március 7-én felelős, országuk sorsáért aggódó állampolgárok – idősek, középkorúak és fiatalok – ülősztrájkot kezdtek a Fidesz székházában. Úgy látták, hogy a Fidesz-KDNP pártkoalíció süket a párbeszédre, ezért rá vannak kényszerítve, hogy a polgári engedetlenség eszközével éljenek. Az erőszakmentes demonstráció során a tiltakozókat kívülről, ismeretlen megbízással és felhatalmazással érkező emberek próbálták megfélemlíteni, az odacsődült, Orbán Viktort vezérükként éltető ellentüntetők pedig szidalmazták és fenyegették őket. Több tiltakozót megütöttek és megrúgtak. A tüntetések tovább folytatódtak. Március 9-én civil szervezetek tartottak tömegdemonstrációt az Alkotmány utcában, ahol körülbelül tízezren jelentek meg, 11-én pedig középiskolások állták el a Parlament kapuit, majd még aznap este újabb tüntetés zajlott a főváros utcáin.

Azzal, hogy Áder János köztársasági elnök aláírta az Alaptörvény negyedik módosítását, a Fidesz-KDNP nyilvánvalóvá tette, hogy a fékek és ellensúlyok rendszerét nem megőrzendő értéknek, hanem korlátnak látja, amely hatalmi törekvéseit akadályozza. Nem hagyhatjuk, hogy a rendszerváltás értékei a szemünk láttára váljanak semmivé.

Jöjjön mindenki 2013.03.30-án 16:30-kor kezdődő tüntetésre a Fidesz-székház elé (1062 Budapest, Lendvay utca 28)!

Az Alkotmány Nem Játék!

Alkotmányt, Demokráciát, Jogállamot!

https://www.facebook.com/events/172892309530229/?fref=ts

forrás: Az Alkotmány nem játék

2018. 10. 20. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.