where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Egy román liberális képviselő szerint a "homoszexuálisok" beteg emberek

Beteg embereknek nevezte a homoszexuálisokat Puiu Hasotti, a bukaresti kormányban részt vevő Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátusi frakcióvezetője, és élesen elutasította azt a felvetést, hogy Románia lehetővé tegye az élettársi kapcsolat bejegyzését az egynemű párok számára – közölte hétfőn a Mediafax hírügynökség.

Hasotti a kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) színeiben megválasztott Remus Cernea zöldpárti parlamenti képviselő bejelentésére reagált így, aki bejelentette, hogy törvényjavaslatban szabályozná a homoszexuális és heteroszexuális párok élettársi kapcsolatát. A liberálisok szenátusi vezérszónoka úgy vélekedett: Cernea csak a feltűnést keresi, mert arra semmi esély, hogy kezdeményezését a parlament elfogadja, hiszen a homoszexualitás szerinte "nem egy természetes" viszony.

A melegek jogait védő Accept Egyesület "botrányosnak és primitívnek" minősítette Hasotti nézeteit, és közölte: a diszkriminációellenes hatósághoz fordul panasszal a politikus homofób kijelentése miatt. Catalin Ivan, a Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivője "sajnálatosnak és túlzónak" nevezte Hasotti nyilatkozatát, ugyanakkor megerősítette, hogy Remus Cernea egyéni kezdeményezéséről van szó, amelyet az USL-ben nem vitattak meg.

Gigi Chiru, az ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) szenátora úgy vélekedett: Románia nincs felkészülve arra, hogy az azonos neműek házasságát bátorítsa, és ennél sokkal fontosabb problémákat kell még megoldania. Remus Cernea, Victor Ponta miniszterelnök korábbi környezetvédelmi tanácsadója legutóbb azzal fordította maga ellen a román politikusokat és közéleti szereplőket, hogy az egyházak költségvetési támogatásának megszüntetését javasolta, és azt szorgalmazta, hogy az adófizetők rendelkezhessenek arról, mely egyházat támogatják adójuk egy százalékával.

Románia 2001-ben törölte a büntető törvénykönyvből azt a cikkelyt, amely öt évig terjedő börtönnel sújtotta a "nyilvánosság előtt mutatkozó, botrányt okozó homoszexuális kapcsolatokat". A román polgári törvénykönyv viszont – a 2011-ben elfogadott változatában is – tiltja az azonos neműek házasságát, és nem ismeri el a román vagy más állampolgárok külföldön kötött élettársi szerződéseit sem, függetlenül attól, hogy azokat azonos vagy különböző neműek kötötték.

forrás: MTI

2017. 12. 18. Hétfő

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.