where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Az új-zélandi parlament megszavazta az azonos neműek házasságát

Az ázsiai-csendes-óceáni térségben elsőként az új-zélandi kormány is legalizálta szerdán a melegházasságot. A helyi idő szerint szerda este tartott parlamenti szavazáson 77 képviselő voksolt a melegházasság engedélyezése mellett, 4 pedig ellene. Várhatóan augusztusban állhatnak először oltár elé az új-zélandi homoszexuális párok. A reformjavaslatot az ellenzék fő erejének számító Munkáspárt egyik meleg képviselője, Louisa Wall terjesztette elő.

"A törvény eddig alsóbbrendűnek tekintette az új-zélandi homoszexuálisokat a többi polgárnál" - mutatott rá a képviselőnő, hozzátéve, hogy a házasság fogalmának mostani jogszabályi módosításával az állam ezentúl a társadalom egyik csoportját sem diszkriminálja a szexuális orientáció függvényében. John Key jobbközép kormányfő is támogatta az indítványt.

Jonathan Young konzervatív képviselő a javaslat ellen szavazott. "Azt gondolom, hogy a társadalmunk ezen a téren megosztottabb, mint ez a parlament" – fogalmazott. Sok új-zélandi a bárokban kísérte figyelemmel a televízió által közvetített parlamenti vitát és szavazást. A rossz idő ellenére több százan várták a fejleményeket a parlament előtt.

A 4,5 millió lakosú Új-Zéland a 14. ország a világon, ahol engedélyezték az azonos neműek házasságát. Korábban Dániában, Hollandiában, Belgiumban, Spanyolországban, Kanadában, a Dél-afrikai Köztársaságban, Norvégiában, Svédországban, Portugáliában, Izlandon, Argentínában, Uruguayban és legutóbb Franciaországban hoztak hasonló döntést.

forrás: MTI

2018. 10. 20. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.