Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Budapesti Long Yang Társaság

A Budapesti Long Yang Társaság meleg ázsiaiak és barátaik közössége, a nemzezközi Long Yang Club hálózat tagja.

A szervezet egy klasszikua kínai regényben szereplő meleg hadvezér ifjú szerelméről kapta a nevét.

Vej királya és lord Long Yang ugyanabban a csónakban halásztak. Lord Long Yang egyszer csak sírva fakadt, s a király megkérdezte, miért sír. - Mert fogtam egy halat! - De miért sírsz emiatt? - Lord Long Yang így felelt: - Amikor megfogtam a halat, először nagyon örültem neki. Utána viszont egy nagyobbat kezdtem keresni, és vissza akartam dobni az elsőt. E miatt a gonoszság miatt biztos elűzöl majd az ágyadból! Annyi sok szépség jár-kel a világban. Ha meghallják, hogy én részesültem a kegyeidből, biztos köpenyük szegélyét felemelve fognak sietni hozzád. Én is olyan vagyok, mint az elsőként kifogott hal! Engem is visszadobsz majd! Hogyan is állhatnám meg, hogy ne sírjak? - Ezek hallatán Vej királya közhírré tette: - Aki csak említést merészel tenni más szépségekről, az egész családjával együtt a halál fia!

Az első Long Yang Club 1983-ban alakult Londonban (ma is ez a legnagyobb létszámú csoport), s azóta több mint negyven tagszervezete jött létre szerte a világban, Európa és más földrészek számos városában. Mindegyik csoport tagja a Long Yang Club International (LYCI) ernyőszervezetnek, és az egyes csoportokban való tagságot a többi tagszervezet is elismeri. A csoportok vezetése önálló és egymástól független, de mind ugyanazt a "családnevet" és ugyanazt a logót hordozzák ("két kéz barátsága"), amely egyben a jin-jang jelkép stilizált, módosított változata.

Telefon: 06-20-406-1782 (a találkozók napján hívható, azon kívül inkább sms-re)

Honlap: www.budapest.longyangclub.org

Email: budapest@longyangclub.org

 

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.