Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Bulvár

Titokban segített meleg alkalmazottjának a norvég trónörökös felesége

dan hercegno.jpg

Titokban Indiába utazott a norvég trónörökös felesége, Mette-Marit királyi hercegné, hogy mindaddig dajkálja egy meleg palotai alkalmazottja béranyától származó ikreit, amíg a homoszexuális házaspár vízumot kap, hogy a dél-ázsiai országból Norvégiába vihesse a gyermekeket.

Elutasították a Madonna elleni homofób feljelentést Oroszországban

madonnanofearbig.jpg

Elutasította az illetékes orosz bíróság azt a keresetet, amelyben melegellenes szentpétervári aktivisták mintegy 10 millió dollárt követeltek Madonnától, amiért augusztusi koncertjén a homoszexuálisok iránti toleranciára szólította fel közönségét, és ezzel - a felperesek szerint - "komoly traumát okozott a jelen lévő fiatalkorú rajongóinak". A bíróság döntését bohózatba illő egynapos meghallgatás előzte meg.

Leonardo DiCaprio meleg?

leonardo_lucas.jpg

Legalábbis ezt állítja Coco Binky blogja. A blogger arról ír, hogy nőkapcsolatai, például a volt barátnő, Erin Heatherton ellenére igazi párja a szintén színész Lukas Haas. A blog szerint a szakítás oka is ez a kapcsolat volt, hiszen már hét éve együtt élnek, kapcsolatuk köztudott Hollywoodban és mindig együtt látják őket.

Százezer dollárt ajánlott fel Brad Pitt a melegházasság melletti kampányra

brad_pitt2.jpg

Adományozásra és az azonos neműek házasságának támogatására szólította fel az amerikaiakat Brad Pritt amerikai színész, aki maga is felajánlott erre a célra 100 ezer dollárt. A filmsztár szorgalmazta, hogy sürgősen – 24 órán belül – adományozzanak a homoszexuálisok jogegyenlőségéért és az azonos neműek házasságának törvényesítéséért küzdő Human Rights Campaign nevű szervezet javára. Minden egyes dollár után a színész is befizet ugyanakkora összeget, legfeljebb 100 ezer dollár értékben.

Mika: „Igen, meleg vagyok”

mika-coming-out.jpg

Az ismert angol-libanoni énekest régóta zaklatta a sajtó szexuális irányultságával kapcsolatban. Hosszas huzavona után most megnyílt a sztár: korábban biszexuálisként aposztrofálta magát – most úgy fogalmazott: meleg. Új albuma szeptember 17-én kerül a boltokba.

A tilalom ellenére Madonna szót emelt a melegekért szentpétervári koncertjén

madonna_2012.jpg

Pénzbüntetés fenyegeti Madonnát, mert csütörtök esti szentpétervári koncertjén a homoszexualitás "propagandáját" tiltó helyi jogszabállyal dacolva a melegekkel szembeni toleranciára szólította fel közönségét. Vitalij Milonov kormánypárti önkormányzati képviselő, a vitatott jogszabály atyja pénteken bejelentette, hogy feljelenti az énekesnőt a melegpropaganda-ellenes törvény megsértése miatt, amelyért pénzbírsággal sújthatják.

Madonna ma esti koncertjén kiáll a melegek mellett – pénzbüntetés fenyegeti

madonna.jpg

A szokatlanul átpolitizált világturnéján lévő Madonnát orosz politikusok és vallási aktivisták hevesen támadják csütörtöki esti szentpétervári koncertje előtt, az amerikai énekesnő azonban továbbra is harciasnak mutatkozik, és azt ígéri, hogy a figyelmeztetések, fenyegetések ellenére sem mellőzi a közéleti üzenetet a Néva partján.

Tájszólással kelt fel a kómából a brit popsztár

george_michael_symphonica.jpg

George Michael, a londoni születésű popsztár nyugat-angliai akcentussal kezdett beszélni az után, hogy felébredt három hétig tartó kómájából tavalyi súlyos betegsége idején. A 49 éves brit énekest 2011 végén bécsi koncertje előtt életveszélyes tüdőgyulladással szállították be az osztrák főváros központi kórházába, és több héten át kezelték.

Mick Jagger és David Bowie művészként és férfiként is lelkesedett egymásért

jagger_bowie.jpg

Mick Jagger vad szexuális életét - beleértve a zenevilág egy másik ikonjával, David Bowie-val folytatott állítólagos homoszexuális kapcsolatát is - tárja fel a Rolling Stones énekeséről szóló új életrajzi kötet. A Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger című könyv szerzője Christopher Anderson, akinek új munkájából a The New York Daily News közölt ízelítőt.

Előbújt a CNN sztárriportere

anderson-cooper.jpg

A széles nyilvánosság előtt is felvállalta homoszexualitását , az amerikai CNN televíziós csatorna népszerű riportere, aki helyi idő szerint hétfőn megjelent közleményében úgy fogalmazott, hogy bár a magánélet védelme fontos az újságírók számára, nem akarja azt a hamis benyomást kelteni, mintha rejtegetne valamit, továbbá szeretne nyíltan fellépni a melegeket sújtó zaklatások ellen.

A rovat RSS csatornája:Tartalom átvétel
2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.