Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Életmód

Biszexuális? Meleg? Heteró? Ettől függhet a szemétdíj?

trash.jpg

A nemi irányultságra is rákérdezett egy lakossági szemétszállításhoz kapcsolódó felmérésen Birmingham önkormányzata, amivel igencsak meghökkentett és feldühített jó pár lakost. A netes kérdőív fő témája ugyan a szelektív gyűjtés és a szeméttárolás volt, ám azt is firtatta, hogy a válaszoló hetero-, homo- vagy biszexuális-e. "Mi köze van a szexuális irányultságnak vagy a vallásnak a kukákhoz?! Törődjön az önkormányzat a maga dolgával!" - idézett példaként egy 40 éves lakost, Cyril Mayerst a The Daily Mirror című brit lap.

A melegházasság összefüggésben lehet a melegek hosszabb élettartamával

marriage1247232555.jpg

A melegházasság legalizálása óta Dániában csökkent a halálozási aránya azon homoszexuális férfiaknak és nőknek, akik házasságban élnek azonos nemű partnerrel - derül ki egy új tanulmányból, amelyet a LiveScience című amerikai tudományos portál ismertet. A szakemberek azt is megállapították, hogy a melegházasságban élő férfiak tovább élnek, mint a nem házas vagy elvált - akár heteroszexuális, akár homoszexuális - társaik.

Tabutéma a melegség a lengyel iskolákban, ugyanakkor mindennapos a meleg diákok vegzálása

meleg_cikk.jpg

Tabutéma a homoszexualitás a lengyelországi iskolákban, ahol a pedagógusok kerülik a téma tárgyalását, a meleg diákok nagy többsége pedig mindent megtesz homoszexualitása titkolására a vegzálásoktól való félelmében - derül ki egy felmérésből, amelyet a Kampány a Homofóbia Ellen (KPH) nevű melegszervezet ismertetett a minap Varsóban. A kutatás során a "félrenézés kultúráját" állapították meg - számol be róla a hatter.hu.

!TAPE bulik (!szkafander) - minden csütörtök este

!tape 19 2012-08-08 ver 02 no first copy.jpg

„Én ki nem bírom a hétvégéig. Mit ücsörgünk a lakásban csütörtök este, miközben a Bazaar Klubban a !szkafanderes srácok nyomják a dj-pult mögött? Ideje bemelegíteni a hétvégére, nem igaz? Vagy csak úgy zenét hallgatni egy gin-tonic, capuccino, sör, kakaó mellett. Lesz hozzá társaság.”

Gyermekvállalás melegként - műhelybeszélgetés VI.

baby.jpg

Vendégeink, Zsuzsa és párja, anonim donor segítségét vették igénybe ahhoz, hogy gyermeket vállalhassanak. A témával kapcsolatban arra is kitérünk majd, hogy vajon milyen alapja van annak a közkedvelt vélekedésnek, hogy "apaképre" vagy "anyaképre" van szüksége egy gyermeknek az egészséges lelki fejlődéshez. :)

Ösztrosokk májusi program

osztrosokk_logo.png

Május 12. szombat, 22-04: Ösztrosokk Relive 25+ leszbikus buli 25 év felettieknek és barátaiknak a Bazaarban. Május 26. szombat, 22-04: Ösztrosokk Traffic Lights a Grundon, mutasd a ruhád színével mit vársz az estétől.

Bubbles - Pop Parade

bubbles1.jpg

Budapest legújabb bulija melegeknek és barátaiknak, ahol „láb nem maradhat szárazon”!!! Egy este, ahol végre nem csak deréktól fölfelé tudsz táncolni, a robotzsaru hozzád képest piskóta lehet, és még csak a botmixer sem zörög a mosógépben…

A zaklatás első helyen áll az öngyilkossági okok között a fiatal melegek körében

gay_bulliing.jpg

A bántalmazás hatalmas kockázati tényezőt jelent a fiatal melegek körében az öngyilkosság szempontjából. Ez lett az egyik – valljuk be, sajnos nem is annyira meglepő – megállapítása egy friss amerikai kutatásnak. A vizsgálat 2,5 éven keresztül folyt, s majdnem 250 LMBT fiatal vett benne részt.

Az angol fociklubok aláírták a homofóbia-elleni chartát

matt bloomfield.jpg

Mind a húsz futballklub, amelyek részt vesznek a Premier Ligában, aláírták azt a tavaly született chartát, amelynek értelmében mindent meg kívánnak tenni a homofóbia és a transzfóbia ellen, a pályákon és a lelátókon egyaránt. Az említett futballcsapatok a minap tettek erről közzé egy sajtónyilatkozatot.

Homofób kijelentésért kapott büntetést az angol focista

Michael-Ball.jpg

Michael Ball, az angol első osztályú Leicester City futballcsapatának védője 6000 font (2.148.000 Ft) pénzbüntetést kapott, mert a Twitter nevű közösségi oldalon egy melegségét nyíltan vállaló színészt „fucking queer”-nek nevezett. A „Daily Mirror” c. lap tudósítása szerint ez az eddigi legmagasabb pénzbüntetés, amit az angol labdarúgószövetség homofób megnyilvánulások miatt kirótt.

A rovat RSS csatornája:Tartalom átvétel
2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.