where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Gemini Táncklub

Honlap: www.geminitancklub.hu

A Gemini Táncklub az azonos nemű és "queer" párok táncklubja. A Gemini szó többek között azonosságot, hasonlóságot jelent az ikrek jegye mellett. Queer, azaz furcsa, mivel a vegyes párok általában nem hagyományos felállásban táncolnak, hanem a lány vezeti a fiút. A táncklubban latin táncokat (salsa, cha-cha-cha, rumba, szamba, jive) és standard táncokat (keringő, tangó, slowfox és quickstep) táncolunk.

2003. novembere óta működik a táncklub hobbitánc és versenytánc csoportokkal. A kettő között alapvető különbség, hogy a hobbitáncban nem a megmérettetés az elsődleges, hanem jó hangulatban tánclépések és táncfigurák elsajátítása, a társas együttlét, a kikapcsolódás. A versenytánc mindemellett egy keményebb "munkával" járó, több fegyelmet kívánó, technikailag magasabb szintje a táncnak.

Nálunk nem "fiúk" és "lányok" vannak, hanem "vezetők" és "követők". Nemtől függetlenül bárki választhatja bármelyik szerepet. A különbség az, hogy aki vezet, az dönti el, hogy milyen formában és milyen figurákat táncol a pár. Ezeket jelzi a partnerének, aki a kapott jelzéseket aktívan követi.

A koreográfiákban sem a hagyományos heteró sztereotípiákat utánozzuk, hanem a táncos partnerek egyenrangúságát, egyneműségét fejezzük ki, melynek legjobb eszköze a táncon, koreográfián belüli szerepcsere. Ez pedig csak az azonos nemű táncban létezik!

Versenytáncosaink szép eredménnyel szerepeltek Európa különböző országaiban. Számos arany- és ezüstéremmel tértek haza Bécsből, Berlinből, Utrechtből, Londonból és Antwerpenből, de hazai pályán, az első budapesti Csárdás Kupán és az idei Atlasz Kupán is bizonyítottak.

A havonta rendszeresen megrendezett táncestünk a meleg szórakozóhelyek egy alternatív formájává vált. Itt a táncórán megtanult figurákat, technikákat lehet gyakorolni, szabadon táncolni.

2018. 10. 15. Hétfő

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.