Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Gemini Táncklub

Honlap: www.geminitancklub.hu

A Gemini Táncklub az azonos nemű és "queer" párok táncklubja. A Gemini szó többek között azonosságot, hasonlóságot jelent az ikrek jegye mellett. Queer, azaz furcsa, mivel a vegyes párok általában nem hagyományos felállásban táncolnak, hanem a lány vezeti a fiút. A táncklubban latin táncokat (salsa, cha-cha-cha, rumba, szamba, jive) és standard táncokat (keringő, tangó, slowfox és quickstep) táncolunk.

2003. novembere óta működik a táncklub hobbitánc és versenytánc csoportokkal. A kettő között alapvető különbség, hogy a hobbitáncban nem a megmérettetés az elsődleges, hanem jó hangulatban tánclépések és táncfigurák elsajátítása, a társas együttlét, a kikapcsolódás. A versenytánc mindemellett egy keményebb "munkával" járó, több fegyelmet kívánó, technikailag magasabb szintje a táncnak.

Nálunk nem "fiúk" és "lányok" vannak, hanem "vezetők" és "követők". Nemtől függetlenül bárki választhatja bármelyik szerepet. A különbség az, hogy aki vezet, az dönti el, hogy milyen formában és milyen figurákat táncol a pár. Ezeket jelzi a partnerének, aki a kapott jelzéseket aktívan követi.

A koreográfiákban sem a hagyományos heteró sztereotípiákat utánozzuk, hanem a táncos partnerek egyenrangúságát, egyneműségét fejezzük ki, melynek legjobb eszköze a táncon, koreográfián belüli szerepcsere. Ez pedig csak az azonos nemű táncban létezik!

Versenytáncosaink szép eredménnyel szerepeltek Európa különböző országaiban. Számos arany- és ezüstéremmel tértek haza Bécsből, Berlinből, Utrechtből, Londonból és Antwerpenből, de hazai pályán, az első budapesti Csárdás Kupán és az idei Atlasz Kupán is bizonyítottak.

A havonta rendszeresen megrendezett táncestünk a meleg szórakozóhelyek egy alternatív formájává vált. Itt a táncórán megtanult figurákat, technikákat lehet gyakorolni, szabadon táncolni.

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.