where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

HIV-AIDS

HIV/AIDS: 50 százalékkal nőtt a betegek száma

Red_Ribbon.png

Először lépte át a 200-as létszámot a HIV-fertőzöttek és a 40-et az új AIDS-betegek száma. Összesen 219 új HIV-fertőzöttet regisztráltak tavaly, ami több mint félszáz esettel haladja meg az előző évi adatot. Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb, a 2012-es adatokat összegző jelentése szerint folytatódott a tendencia: éves szinten tovább nőtt a fertőzöttek közül AIDS-ben megbetegedettek száma, az új esetek 50 százalékkal haladják meg a 2011-es adatot.

Januártól munkacsoport segíti az AIDS elleni küzdelmet

Red_Ribbon.png

A HIV-fertőzés, illetve AIDS-megbetegedés elleni küzdelem elősegítésére az egészségügyért felelős miniszter tanácsadó szerveként januártól megalakul a Nemzeti HIV/AIDS Munkacsoport. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter erről szóló utasítása a Magyar Közlöny legfrissebb Hivatalos Értesítőjében jelent meg.

AIDS-világnapi HIV-szűrés a Why Not Caféban

why-not-cafe.jpg

A HIV/AIDS prevenciót a Why Not Café is magáénak érzi, ezért a hivatalos világnapon szeretnének hangot adni ennek! Sajnos szinte mindenki /nemtől, kortól függetlenül/ ki van téve a veszélynek, ezért szeretnének tájékoztatóval, ingyenes anonim gyorsteszttel segíteni az önkéntesek munkáját! Az ingyenes HIV-szűrésen kívül karaoke-val v-rják az érdeklődőket.

Öt év alatt megduplázódott az új HIV-fertőzések száma Magyarországon

Red_Ribbon.png

Újabb egy év telt el úgy, hogy Magyarországnak továbbra sincs AIDS stratégiája, miközben az elmúlt 5 évben megduplázódott az új HIV-fertőzések száma: míg 2007-ben 119 esetet regisztráltak, addig 2012 első 6 hónapjában 116, 2012. szeptember 30-ig pedig már 166 új eset volt. Idén tehát már szeptember végén meghaladtuk a tavaly egész évben regisztrált 162 új fertőzés számát.

Az első HIV-vakcina klinikai próbái során nem tapasztaltak káros mellékhatásokat

vakcina.jpg

Az első és eddig egyetlen megelőzésre szolgáló HIV- vakcina humán klinikai próbái során nem tapasztaltak káros mellékhatásokat, a vakcinát biztonságosnak vélik - jelentették be kanadai kutatók. A SAV001-H jelű vakcinát a kanadai Nyugat-ontariói Egyetem munkatársai fejlesztették ki a Sumagen Canada elnevezésű cég támogatásával.

Engedélyezték a HIV vírus ellenszerét

truvada.jpg

Az amerikai gyógyszerügyi hatóság (FDA) engedélyezte a négy hatóanyagot kombináló HIV-gyógyszert. A Gilead Sciences gyógyszercég Stribild márkanéven forgalomba kerülő szerét az FDA napi egyszeri alkalmazásra hagyta jóvá olyan felnőttek számára, akiket korábban még nem kezeltek a HIV-fertőzés miatt.

Idősek között pusztít az AIDS

Red_Ribbon.png

Kínában jelentősen megnőtt az 50 évesek és az a felettiek aránya az újabb HIV-fertőzöttek körében – derül ki csütörtöki kínai lapjelentésekből. Az egészségügyi szakemberek szerint a trend annyira nem szokványos, hogy a világon egyelőre csak Kínában jellemző. Magyarázatát részben a szexuális aktivitás korbeli kitolódásában, illetve az anyagi helyzet általános javulásában látják.

HIV diszkrimináció

hivtest.jpg

A Semmelweis Egyetem esélyegyenlőségi munkacsoportjának egyik tagja HIV-diszkriminációs felmérést végez a magyar lakosság körében. Az általa összeállított kérdőívben a diszkrimináció, a stigmatizálás különböző aspektusaira kérdez rá. Célja feltérképezni a lakosság viszonyulását a HIV-betegekhez, és összevetni az adatokat a külföldiekkel.

AIDS-világkonferencia - Clinton: elköteleztük magunkat az AIDS-mentes nemzedék célja mellett

ap_hillary_clinton_aids_conference_ll.jpg

Az Egyesült Államok el szeretné érni kitűzött célját, az AIDS-mentes nemzedék megalapozását, és fokozza erőfeszítéseit a világjárvány leküzdése érdekében - jelentette ki hétfőn Washingtonban Hillary Clinton amerikai külügyminiszter a 19. Nemzetközi AIDS-konferencia tanácskozásán.

Gyertyagyújtás az AIDS-ben elhunytak emlékére

Red_Ribbon.png

A világban, minden év május 3. vasárnapján az AIDS-ben elhunytakra emlékeznek. Magyarországon a Pluss Egyesület szervezésében 2012. május 20-án vasárnap 17 órakor lesz a megemlékezés és a gyertyagyújtás a Fővárosi Szent László Kórház udvarán lévő (17/A ép. elött) emlékkőnél és emlékfánál. Mindenkit várunk!

A rovat RSS csatornája:Tartalom átvétel
2018. 10. 15. Hétfő

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.