where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Kultúra

A meztelen férfi

848_14626-s.jpg

A LENTOS Kunstmuseum Linz kiállítása a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum együttműködésében, március 22-étől. Míg a meztelen női test, a női akt a művészet elfogadott témája, a meztelen férfi test a klasszikus antik művészetet követően, jó időn át csaknem láthatatlan maradt, a ruhátlan férfi évszázadokon keresztül csupán mitológiai hősként, keresztény mártírként jelent meg. Vajon mi ennek a láthatatlanságnak az oka, és miért tárul fel a rejtett férfi test olykor mégis?

A Gobbi Hilda Filmklub januári programja

jan-kalauza-kezdoknek_0.jpg

Egy ütős doksival indítjuk ezt az évet: JAN KALAUZA KEZDŐKNEK (Ian’s coming out, 2011, Nagy-Britannia, 75 min, angol, magyar felirattal). A film után Turai Katalinnal, a társadalmi nemek tudományának doktoranduszával, dr. Kovács Mónika szociálpszichológussal és Németh Ádám pszichológus-hallgatóval beszélget Kis Katalin moderátor, dzsenderkutató. A vetítés helye: Vis Major Kávézó (Szt. István krt. 2., bejárat a Pozsonyi utca felől) Ideje: Január 5. szombat, este 6 órától.

Meleg film az Izraeli Filmhéten

Eyes Wide Open.jpeg

Meleg témájú filmet is láthatunk a november 16-án, pénteken kezdődő Izraeli Filmhét nyitónapján, a Puskin Moziban. A Haim Tabakman által rendezett Tágra nyílt szemek című filmet ugyan már vetítették a magyarországi mozik, ám ettől függetlenül ajánlható a meleg témára fogékony filmkedvelőknek.

LMBT Történeti Hónap: a Háttér Archívum felhívása

hatter_uj_logo.jpg

A Háttér Társaság a Melegekért a 2013 februárjában megrendezendő LMBT Történeti Hónap egyik fő szervezője. A rendezvény egyik eseménye egy a magyarországi melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzneműek mozgalmának történetét bemutató kiállítás. A Háttér Archívum e kiállítás összeállítására, valamint gyűjteményének bővítésére keres különféle kiállítandó, illetve megőrzendő anyagokat:

Új dokumentumokat találtak Redl ezredes kémtevékenységéről

Redl_Alfred.jpg

Osztrák történészek szerint a korábban ismertnél is több katonai titkot adott át az orosz birodalomnak Alfred Redl ezredes, akinek lelepleződése az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legnagyobb botrányát váltotta ki - írta a Profil című hetilap hétfői számában.

Benjamin Brittent ünnepli jövőre Nagy-Britannia és a világ

benjamin-britten.jpg

Benjamin Britten (1913-1976) angol zeneszerző, karmester és zongorista munkásságát ünnepli 2013-ban Nagy-Britannia és a világ számos más országa: az egész éven át tartó ünnepségsorozat egyik legkiemelkedőbb pontja, a Peter Grimes című világszerte játszott opera rendhagyó aldeburgh-i előadása lesz.

LMBTQ tinédzsereket fényképezett egy amerikai fotóművész

jeunesse-11.jpg

Michael Sharkey amerikai fotóművész „Queer Kids in America” címmel turnézik világszerte kiállításával, melynek képein amerikai LMBTQ fiatalok portréit mutatja be. A vándorkiállítás jelenleg a franciaországi Perpignanban tekinthető meg – tudósít róla a Têtu magazin.

A Labrisz irodalmi és képzőművészeti pályázata

labrisz-logo-web.png

A Labrisz Leszbikus Egyesület 2012. október 13-án, szombaton rendezi meg a VII. LIFT Fesztivált, amelynek idei szlogenje "Te magad légy!". Hagyományaikhoz híven idén is pályázatot hirdetnek a fesztivál tematikájához illeszkedő irodalmi és képzőművészeti alkotásokra. A képzőművészeti műfaj és technika szabadon választható. A beküldött anyagokat előzetes válogatás után kiállítják.

Megnyílt a Mapplethorpe-retrospektív a Ludwig Múzeumban

mapplethorpe_mti.jpg

Korai polaroid képeitől az utolsó felvételekig a modern fotográfia sokáig vitatott alakja, a bevallottan homoszexuális Robert Mapplethorpe teljes életművét áttekinti a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (LuMú) péntektől látogatható, csaknem 200 fotót felvonultató retrospektív kiállítása. Mapplethorpe viszonylag rövid élete során is olyan életművet alkotott a hetvenes-nyolcvanas években, hogy neve ma már megkerülhetetlen az egyetemes művészettörténtben.

A Modern család, a Kezdők című film és Chaz Bono is melegdíjat kapott

cher_chaz.jpg

Az énekesnő Cher nőből férfivá operált gyereke, a 43 éves Chaz Bono két díjat, a Modern család című sorozat és a Kezdők című film - benne Christopher Plummer Oscar-díjat érő alakításával - egy-egy médiadíjat kapott a GLAAD befolyásos amerikai melegszervezet hagyományos évi gáláján. A GLAAD, a Melegek és Leszbikusok Szövetsége a Rágalmazás Ellen nevű szervezet a legjobb dokumentumalkotásnak járó díjat ítélte a Becoming Chaz című film alkotóinak, Chaz Bono mellett Fenton Bailey és Randy Barbato rendezőknek.

A rovat RSS csatornája:Tartalom átvétel
2018. 10. 15. Hétfő

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.