where is the best to buy cheap essays online buy paper bags for sweets cover letter for customer sales representative essay on internet services what is the best essay writing company pinellas county schools homework helpline big should i underline my title in an essay self help is the best help essay writing nc state personal statement helper writing college papers for cash big y homework helpline horse link ap world history compare and contrast essay help write essay my childhood days college essay help massachusetts registry

Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Magyar LMBT Szövetség

A Magyar LMBT Szövetség a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) egyesületeket összefogó ernyőszervezet. A szövetséget 2009. január 25-én kilenc LMBT szervezet (Atlasz LMBT Sportegyesület, Dél-Alföldi Meleg Baráti Kör, Friss Gondolat, Háttér Társaság a Melegekért, Interalia Alapítvány, Labrisz Leszbikus Egyesület, Patriarchátust Ellenzők Társasága, Szimpozion Egyesület, Szivárvány Misszió Alapítvány) hívta életre. A Szövetség megalakulását a Nemzeti Civil Alapprogram pályázati támogatása tette lehetővé.

A Szövetség bírósági bejegyzése folyamatban van.

A Szövetség célja a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek jogegyenlőségének és érdekképviseletének előmozdítása, valamint az LMBT csoportok és szervezetek érdekvédelmi képviselete. A Szövetség célja továbbá az emberi jogok védelme, a diszkrimináció és az előítéletek visszaszorítása, az LMBT emberek társadalmi befogadásának, láthatóságának növelése, öntudatának és identitásának erősítése.

A Szövetség demokratikusan működik, a legfontosabb kérdésekben a tagszervezetek képviselőiből álló évente legalább kétszer ülésező közgyűlés dönt. A közgyűlések között az operatív működést egy a tagszervezetek képviselőiből választott háromfős ügyvivő testület irányítja.

A Szövetség nyitva áll minden olyan LMBT emberek érdekében tevékenykedő, jogi személyként bejegyzett egyesület, alapítvány vagy más társadalmi szervezet előtt, amely a Szövetség alapszabályának rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek elfogadja, és kötelezettséget vállal az egyesületi célok megvalósítása érdekében történő közreműködésre. Magánszemélyek pártoló tagként kapcsolódhatnak be a Szövetség munkájába.

A fenti célokkal összhangban a Szövetség első megszólalását a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló T/8847. sz. törvényjavaslat kapcsán teszi, a Parlament Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának ülésén.

Elérhetőségek:

Telefon: 06-70-551-2346

Email: info@lmbtszovetseg.hu

Honlap: www.lmbtszovetseg.hu

2018. 10. 20. Szombat

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.