Ön a Frissmeleg oldal archívumát olvassa. Az oldal 2013. május 28-án megszűnt, azóta nem frissül. Az archívumot a Háttér Archívum működteti.

Meleg szemmel

Magyar LMBT Szövetség

A Magyar LMBT Szövetség a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) egyesületeket összefogó ernyőszervezet. A szövetséget 2009. január 25-én kilenc LMBT szervezet (Atlasz LMBT Sportegyesület, Dél-Alföldi Meleg Baráti Kör, Friss Gondolat, Háttér Társaság a Melegekért, Interalia Alapítvány, Labrisz Leszbikus Egyesület, Patriarchátust Ellenzők Társasága, Szimpozion Egyesület, Szivárvány Misszió Alapítvány) hívta életre. A Szövetség megalakulását a Nemzeti Civil Alapprogram pályázati támogatása tette lehetővé.

A Szövetség bírósági bejegyzése folyamatban van.

A Szövetség célja a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek jogegyenlőségének és érdekképviseletének előmozdítása, valamint az LMBT csoportok és szervezetek érdekvédelmi képviselete. A Szövetség célja továbbá az emberi jogok védelme, a diszkrimináció és az előítéletek visszaszorítása, az LMBT emberek társadalmi befogadásának, láthatóságának növelése, öntudatának és identitásának erősítése.

A Szövetség demokratikusan működik, a legfontosabb kérdésekben a tagszervezetek képviselőiből álló évente legalább kétszer ülésező közgyűlés dönt. A közgyűlések között az operatív működést egy a tagszervezetek képviselőiből választott háromfős ügyvivő testület irányítja.

A Szövetség nyitva áll minden olyan LMBT emberek érdekében tevékenykedő, jogi személyként bejegyzett egyesület, alapítvány vagy más társadalmi szervezet előtt, amely a Szövetség alapszabályának rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek elfogadja, és kötelezettséget vállal az egyesületi célok megvalósítása érdekében történő közreműködésre. Magánszemélyek pártoló tagként kapcsolódhatnak be a Szövetség munkájába.

A fenti célokkal összhangban a Szövetség első megszólalását a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló T/8847. sz. törvényjavaslat kapcsán teszi, a Parlament Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának ülésén.

Elérhetőségek:

Telefon: 06-70-551-2346

Email: info@lmbtszovetseg.hu

Honlap: www.lmbtszovetseg.hu

2020. 09. 08. Kedd

Magunkról

A FrissMeleg egy magyar LMBT híroldal. Célunk a hazai olvasóközönség számára az itthoni és külföldi meleg élettel kapcsolatos hírek közlése, minél naprakészebben. Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.

TOVÁBB >>>

A FrissMeleg keres - társadalmi munkában - újságíráshoz és fordításhoz affinitást érző, tehetséges fiatalokat (és idősebbeket), a következő témakörökben: közélet, nagyvilág, kultúra, egészség, szórakozás és divat. Jelentkezés: foszerkeszto@frissmeleg.hu.

1 százalék

Videók

Partnerek

Szavazás

Szerinted milyen lesz 2011-hez képest, LMBT-szempontból 2012?

Lelkisegély

Felhívás

Ezen a napon történt...

Március 14.

  • 2007-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra Fodor Gábor SZDSZ elnökjelölt a szabadságjogokról szóló politikai programját, melyben Kóka Jánoshoz hasonlóan csak „a házassággal azonos jogokat biztosító” regisztrált élettársi kapcsolat mellett foglalt állást.